George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Guvernul condus de PNL îi ajută pe români și antreprenori la plata facturilor la energie”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProblema facturilor la energie și gaze naturale a fost o preocupare constantă pentru cetățeni în această iarnă. Facturile mai mari au pus presiune și pe guvernanți să intervină pentru a atenua, măcar în parte, efectele pe care majorările acestea le-au produs. Din păcate, pare greu de crezut că situația privind accesul la energie și gaz se va ameliora, cel puțin în perioada imediat următoare, mai ales având în vedere contextul internațional. În aceste condiții, guvernul Ciucă propune o nouă măsură, valabilă pentru o perioadă de un an, care și propuse să ajute „pe români și antreprenori la plata facturilor la energie”.

Detalii puteți citi în comunicatul postat de președintele PNL Neamț, George Lazăr:

„Guvernul condus de PNL îi ajută pe români și antreprenori la plata facturilor la energie. Măsurile se vor aplica în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023. Ministerele de resort și instituțiile abilitate din domeniul Energiei au lucrat împreună pentru finalizarea acestei ordonanțe importante având în vedere contextul actual, inclusiv cel de securitate.

MĂSURI PENTRU CONSUMATORII CASNICI:

ENERGIE ELECTRICĂ

a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh;

b) maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh și 300 KWh inclusiv;

GAZE NATURALE – PREȚ REGLEMENTAT de maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus.

MĂSURI CONSUMATORI NON – CASNICI

ENERGIE ELECTRICĂ

Maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor noncasnici.

GAZE NATURALE

Maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților noncasnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 28.000 MWh, precum și în cazul producătorilor de energie termică destinată consumului altor clienții.

CET-urile vor cumpăra gaze naturale la preț reglementat de 250 lei /MWh.

Marii consumatori care vor beneficia de schema specifică industriei”.

ADV

Articolul precedentRefugiaţi din Ucraina, în tranzit prin Piatra Neamţ, vor pleca spre Frankfurt
Articolul următorFOTO. Acțiune a IPJ Neamț în școli: „Am învăţat să fiu foarte atent când traversez strada“
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.