0:00

Refugiat din Ucraina pozitiv la Covid 19 internat în SJU Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiA fost confirmat primul caz de COVID-19 în rândul persoanelor refugiate din Ucraina. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, cazat într-o căsuţă din Ştrandul municipal din Piatra Neamţ, care suferă și de alte afecțiuni medicale.

„Avem primul caz al unui cetăţean ucrainean depistat cu Covid 19. El era cazat într-o căsuţă din ştrandul municipal. Au fost testaţi toţi membrii familiei şi toţi contacţii acestuia şi rezultatele au fost negative. Ar fi putut alege varianta de a fi izolat, ca să zic aşa, la domiciliu, în căsuţa din ştrand, dar a preferat internarea în spital, el fiind diabetic şi este pe dializă“, a precizat prefectul de Neamţ, Adrian Niţă.

Bărbatul are insuficienţă hepatică, insuficienţă renală şi este şi diabetic.

Refugiaţii nu sunt testaţi pentru virusul SARS-COV-2 decât în momentul în care prezintă simptome. La sosirea în locaţiile în care sunt cazaţi, sunt întrebaţi, cu ajutorul unui translator dacă au probeleme medicale şi sunt rugaţi ca atunci când prezintă simptome specifice să ceară efectuarea testului PCR pentru noul coronavirus. Mâine, toţi cei 8 contacţi ai bărbatului vor fi retestaţi.

A.C.

Articolul precedentDoi nou născuți prematur în Ucraina, salvați în România
Articolul următorComunicat de presă. Deputații PNL Mara Calista și Robert Sighiartău au depus un proiect de lege care prevede deduceri fiscale atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cei care au persoane aflate în întreținere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.