0:00

Reducerea TVA este insuficientă pentru a crește competitivitatea economiei României, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn condițiile în care economia României abia își revine după criza care a determinat intrarea în insolvență a peste 158.000 de companii cu capital românesc și străin, Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că reducerea TVA este o măsură insuficientă pentru dezvoltarea economică durabilă a României și că politica fiscală ar trebui îndreptată spre accelerarea formării de capital autohton, încurajarea investițiilor în active productive și creșterea competitivității companiilor active în României, se precizează într-un comunicat de presă.

„În acest sens, CDR consideră necesară și urgentă implementarea următoarelor măsuri de politică fiscală: (1) consolidarea fiscală pentru impozit pe profit și TVA a grupurilor de firme cu domiciliul fiscal în România; (2) abrogarea taxei pe construcții speciale, (3) plafonarea CASS la maximum 3 salarii medii brute pentru pachetul de servicii medicale de bază, (4) abrogarea supra-accizei la combustibili pentru reducerea ponderii costurilor cu transportul în valoarea mărfurilor și serviciilor și (5) reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%”.

Coaliţia este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilr săi. Membrii Coaliției contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesare formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSindicatele feroviare pregătesc GREVA GENERALĂ
Articolul următorACTUALIZARE Lista şcolilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.