pietricica turism

lei 03În condițiile în care economia României abia își revine după criza care a determinat intrarea în insolvență a peste 158.000 de companii cu capital românesc și străin, Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că reducerea TVA este o măsură insuficientă pentru dezvoltarea economică durabilă a României și că politica fiscală ar trebui îndreptată spre accelerarea formării de capital autohton, încurajarea investițiilor în active productive și creșterea competitivității companiilor active în României, se precizează într-un comunicat de presă.

“În acest sens, CDR consideră necesară și urgentă implementarea următoarelor măsuri de politică fiscală: (1) consolidarea fiscală pentru impozit pe profit și TVA a grupurilor de firme cu domiciliul fiscal în România; (2) abrogarea taxei pe construcții speciale, (3) plafonarea CASS la maximum 3 salarii medii brute pentru pachetul de servicii medicale de bază, (4) abrogarea supra-accizei la combustibili pentru reducerea ponderii costurilor cu transportul în valoarea mărfurilor și serviciilor și (5) reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%”.

Coaliţia este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilr săi. Membrii Coaliției contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesare formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România. (ZCH NEWS)