0:00

Ședința „de îndată” a Consiliului Local Roman, care  a avut loc miercuri, 5 octombrie, are toate șansele să prindă Cartea Recordurilor de viteză, fiindcă a durat doar 54 de secunde pentru ca aleșii să pună în bugetul local 6 milioane de lei și să-i și cheltuiască… de îndată.

Record de viteză la ședința Consiliului Local Roman: 111.000 de lei pe secundă!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ordinea de zi a inclus un singur proiect, de rectificare a bugetului municipiului Roman. Fără nicio întrebare din partea plenului, fără nicio explicație din partea executivului sau a aparatului de specialitate al primăriei, au fost asimilați bugetului 6.000.000 de lei, repartizați de Finanțele județene, cu dedicație strict pentru capitolul ”Învățământ”. Expunerea de motive și explicațiile cheltuielilor se regăsesc în anexă.

Am reținut, totuși, că, dincolo de banii pentru salariile celor din învățământ și plata bunurilor și serviciilor, au rămas fără obiect de plată niște tichete de creșă/ grădiniță, în valoare de vreo 7 mii de lei, după cum am reținut și că, din fondul de rezervă aflat la dispoziția autorităților locale, au zburat 13 mii de lei (12 mii pentru organizarea Zilei Vârstnicului și 1.000 pentru participarea trupei de teatru ”Dan Alecsandrescu” din Roman la Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel” de la Medgidia), conform unei hotărâri deja luate. Cu aceasta și cu mesajul transmis de viceprimarul Lucian Micu, în numele primarului și al său, personal, cu prilejul Zilei Educației, s-a bifat o ”de îndată” de fix 54 de secunde, după cum spuneam. (D.A.)

 

Articolul precedentLiviu Bumbu, întâlnire la categoria grea cu Mike Tyson
Articolul următor„România se va salva printr-o mare dramă națională”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.