aleho
heidelbergcement

Acțiunea preventivă SPEED, derulată pe parcursul săptămânii trecute în Neamț, a avut drept ”arme” toate aparatele radar din dotarea Serviciului de Poliție Rutieră. Dintre vitezomanii prinși că nu respectă limitele legale, în special în localități, 640 au primit amenzi, iar 84 au rămas fără permise întrucât depăşiseră cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă.

“Cele mai mari viteze surprinse au fost la data de 6 aprilie, când polițiștii au înregistrat cu aparatul radar, pe DN 15, la Podoleni, un conducător auto de 55 de ani, din Alexandru cel Bun, care se deplasa cu viteza de 150 km/h în localitate, și ieri, 7 aprilie, când un bărbat de 33 de ani, din Bacău, a fost depistat, tot în localitatea Podoleni, cu viteza de 141 km/h”, a declarat agentul şef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

“Ambilor conducători auto le-au fost reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, aceștia fiind sancționați cu câte 20 de puncte amendă, în valoare de 2.900 lei fiecare, având posibilitatea de a achita, în termen de 15 zile, jumătate din minimul prevăzut de lege”. (C.M.)