Pasiunea și dorința de a cunoaște din tainele universului le-au dat „aripi” și 11 elevi din Piatra Neamț s-au calificat la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică din anul 2020.

Lotul format după etapa județeană este de două ori mai mare decât cel de anul trecut. Al treilea clasat în echipa de juniori este Ioan Tudor Hanganu, în clasa a VIII-a, singurul care provine de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”. Toți ceilalți 10 elevi învață la Colegiul Național „Petru Rareș”. Echipa de juniori este compusă, în ordinea punctajelor obținute, de George Alexandru Berea, Robert Ionuț Voaideș-Negustor, Ioan Tudor Hanganu – din clasa a VIII-a, Luca James Gal, Alex Ștefan Lupeș – din clasa a VI și Andreea Miruna Țuvichi din clasa a VIII-a. La echipa de seniori 1 s-au calificat Flavia Pascal, Alexandra Brănuț – din clasa a X-a, Alexandru Apostol, Iancu Matei Scurtu, Traian Bistriceanu – din clasa a IX-a. O parte din reușita de acum se datorează experiențelor trăite de elevii Clubului de astronomie din cadrul Centrului de Excelență Neamț la Olimpiada Internațională de Astronomie. Competiția a fost găzduită la Piatra Neamț, în luna octombrie 2019. Molipsiți de succesul Flaviei Pascal, rareșista care a câștigat bronzul la prima ei calificare, elevii au folosit din plin pregătirea pe care le-o asigură prof. Dan Grigoruță Oniciuc.

Toți cei 11 copii vor participa la etapa națională, care va avea loc după sărbătorile de Paști, în perioada 22-26 aprilie, la Sibiu. (C.I.)

Articolul precedentÎngrijitoarea demisă de la creșă cere daune de 100.000 de euro pentru că ”a avut de suferit din cauza presei”
Articolul următorCopiii centrelor de plasament au oferit mărțișoare bunicilor din centrele sociale