Tradiția mărțișorului a fost păstrată și copiii din centrele rezidențiale din județul Neamț au oferit vârstnicilor din centrele sociale simboluri ale primăverii.

Primii care au dat startul întâlnirilor cu ”bunicii” au fost copiii din Centrul „Ion Creangă” Piatra Neamț, care s-au pregătit din timp. Ei au confecționat cu migală și efort gărgărițe, flori colorate ori felicitări, iar micile „opere de artă” încărcate cu mesaje emoționante au fost dăruite bunicilor de la Centrul Social Pietricica. Copiii le-au oferit și un mic spectacol de muzică, dans și poezie care a fost apreciat, vârstnicii aplaudându-i și invitându-i să-i viziteze din nou, cât mai curând. ”Aceste proiecte sociale și conexiunile dintre copii și seniori creează legături emoționale benefice ambelor părți. În plus, copiii noștri deprind bucuria de a oferi, învățând astfel lecții de generozitate și empatie, totodată dându-le sentimentul apartenenței la comunitate”, a spus Cristina Păvăluță, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

Acțiuni similare au fost organizate în toate centrele de plasament din județ, copiii marcând începutul noului anotimp și Mărțișorul cu emoție și bucurie. (ZCH.NEWS)

 

Articolul precedentRecord: 11 elevi calificați la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică 2020
Articolul următorNeamț – Locul V pe țară, cu 22 de elevi calificați la Olimpiada Națională de Fizică