0:00

Recomandări pentru șoferi de la Poliția Rutieră, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministrația Națională de Meteorologie anunță ninsori moderate, dar posibil viscol în județul Neamț, astăzi, 29 ianuarie, până la ora 19,00. Cerul este acoperit, temperaturile se situează între -1 grad Celsius și +1 grad Celsius, vânt moderat cu posibile intensificări locale.

Polițiștii Serviciului Rutier Neamț se află la datorie pe principalele artere de circulație și vă transmit o serie de recomandări pentru a nu ajunge în situația de a apela la drumari să vă scoată din troiene sau a nu fi implicați în accidente.

“Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Pentru a evita eventualele blocaje care pot apărea pe principalele arterele de circulație, luați în calcul folosirea rutelor alternative.

Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.

Anterior deplasării asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare și verificați nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz.

Respectați regimul legal de viteză și adapți-o în funcție de condițiile de drum.

Reamintim faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Este recomandat să folosiți frâna de motor pentru a încetini în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă.

Nu bruscați comenzile autovehiculelor și păstrați în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Păstraţi-vă calmul în trafic, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul în condiții de vizibilitate redusă.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Totodată îi rugăm să traverseze drumul doar prin locurile premise și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Nu uitați că, în condiții de vreme rea, vizibilitatea scade așadar dați șoferilor timp suficient pentru vă vedea și pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare”.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Microbuz blocat în zăpadă la Bahna
Articolul următorPrinși la furat lemne: Captură de peste 45.000 de euro!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.