Bărbatul căruia i-a luat foc maşina în Staţia Peco Helios din Roznov, în ziua de 29 iulie, susţine că întreaga vină aparţine unui angajat al staţiei, care i-a umplut o butelie cu GPL, fără să aibă un dispozitiv de încărcare special pentru o astfel de operaţiune. Aflat încă în spital, cu arsuri destul de serioase pe antebraţe şi pe faţă, Vasile Miron (60 de ani) ne-a povestit prin ce-a trecut:

Vasile Miron în spital
Vasile Miron în spital

„M-am dus cu butelia în portbagaj, la fel ca toată lumea. Fata care e vânzătoare acolo m-a refuzat, pentru că a avusese un scandal cu nişte ţigani şi a spus că ea nu mai umple butelii. Normal, cred că nici nu ar avea voie, pentru că nu există un dispozitiv special pentru încărcare în staţie. Nu sunt dotaţi pentru aşa ceva, dar multă lume se duce acolo şi-şi încarcă butelia. Băiatul, în schimb, a spus c-o încarcă el, i-am dat 70 de lei, a pus gaz înăuntru şi, când să închid portbagajul, m-a izbit un suflu cu flacără de parcă m-a lovit trenul. Am căzut din picioare. Cred că neavând sistem special de prindere, când a scos capătul pompei din butelie s-au produs nişte scântei şi s-a aprins gazul. El a luat repede butelia şi a fugit cu ea, a ascuns-o undeva să poată muşamaliza cazul. Când au venit pompierii, incendiul era deja stins, dar maşina e toată topită şi nu mai am ce face cu ea. Eu am fost luat de ambulanţă şi dus la spital, pe urmă m-am întors la staţie şi cineva de la pompieri a venit la mine să semnez un proces verbal cum că a fost scurtcircuit. N-am semnat nimic! O să fac plângere la poliţie, pentru că am rămas şi fără maşină, şi fără butelie, sunt şi ars şi cine ştie câtă recuperare trebuie să fac, iar ei nu ştiu cum să facă să dea vina tot pe mine”.

Fiul bărbatului rănit, Ciprian Miron a încercat să discute cu cineva din conducerea firmei Helios, dar n-a reuşit să dea de niciun şef:

Locul în care a ars maşina
Locul în care a ars maşina

„Tata are martori care au văzut că angajaţii staţiei PECO au luat butelia de acolo, special ca să iasă ei din culpă. Normal, nu ar avea voie să încarce butelii şi dacă s-a întâmplat aşa un accident, prima lor grijă a fost să şteargă toate urmele. Am cerut un număr de telefon mobil de la cineva din conducere şi n-au vrut să-mi dea. Am căutat pe internet şi am văzut că firma Helios SRL are două sedii în Bacău şi în Iaşi, dar n-am reuşit să dau de niciun şef. Oricum tata o să facă plângere şi probabil se va dispune o expertiză, iar la sfârşit o să ceară despăgubiri. Nu înţeleg cum îşi poate imagina cineva că dă foc maşinii unui om, fie din cauza unei defecţiuni, fie din cauza lipsei unui dispozitiv sigur folosit la umplere, şi pe urmă îşi imaginează că poate scăpa aşa, pur şi simplu, fiindcă a ascuns butelia”. (C. MIRCEA)

Detalii despre incident, aici.

Articolul precedentHCM Roman – CSM Ploieşti 29 – 25 şi 33 – 26
Articolul următorCeremonie de avansare în grad la Jandarmeria Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. M-am gandit eu ca nu e scurt. Mergeam cu sotia la Piatra si ardea masina la gaz acolo . Ce e in tara asta .

Comments are closed.