Nu mai puțin de 21.200 de elevi din Neamț, care provin din familii cu venituri mici sau din medii defavorizate vor primi rechizite după o lună și jumătate de la începutul noului an școlar. De aceste rechizite beneficiază elevii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, aflați în întreținerea familiilor al căror venit mediut net lunar pe membru de familie nu depășește 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Fiecare dintre elevii care îndeplinesc aceste condiții va primi un pachet cu rechizite școlare gratuite, în valoare de 25 de lei pentru cei din clasele I-IV și 30 de lei pentru învățământul gimnazial. În Neamț, banii puși la dispoziție de Ministerul Educației s-au cheltuit în urma unei licitații care a avut un singur câștigător. Potrivit prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț, la lansarea de oferte pentru achiziționarea de rechizite au participat trei firme, dar două dintre ele au fost descalificate.

„Celelalte două firme au fost descalificate deoarece nu au îndeplinit toate criteriile necesare pentru participarea la licitație. Astfel, la licitație s-a prezentat o singură firmă”, a precizat prof. Elena Laiu.

Firma care a câștigat dreptul de a furniza rechizitele școlare pentru elevii nemțeni este, așa cum au spus cei de la inspectorat, firma SC DOLEX SRL din Râmnicu-Vâlcea.

Conform OUG nr. 33/2001, care reglementează regulile de distribuire a rechizitelor gratuite pentru elevi, copiii de la clasa pregătitoare vor primi un ghiozdan, două caiete de desen, unul dictando, matematică, creioane de scris, creioane colorate, acuarele, plastilină, planșeta de lucru, lipici, hârtie glasată, penar și radieră. Elevii din clasa I vor primi caiete tip I și tip II, câte un caiet special pentru abecedar și matematică, un caiet de desen, un stilou cu 24 de rezerve, creion, creioane colorate, radieră, bețișoare, penar, acuarele, riglă, copertă de plastic pentru caiet. Elevii din clasele II-IV vor primi 11 caiete dictando, caiete de matematică, caiet de desen, pix, creioane, penar, acuarele, radieră, ascuțitoare, vocabular, creioane colorate, șablon cu harta României și coperți din plastic pentru caiete. Pachetele pentru elevii din clasele V-VII, cuprind: 16 caiete în format dictando și matematică, caiete de biologie, geografie, muzică și desen, creioane, radieră, pix, ascuțitoare și o trusă de geometrie. Elevii de clasa a VIII-a vor primi, fiecare, câte 17 caiete dictando și de matematică, o radieră, un pix, o ascuțitoare, câte două caiete de geografie și biologie, câte un caiet de muzică și desen, precum și creioane. Pentru anul şcolar 2014-2015, aproximativ 16.500 de elevi beneficia de pachetul de rechizite prin programul social “Rechizite şcolare”. (M. TEODOROF)

Articolul precedentElevii și profesorii din Neamț vor să salveze brăduții de Crăciun
Articolul următorVCM Piatra Neamț, victorie muncită