viorel baltatescu

• Viorel Bălțătescu s-a reales președintele organizației

• 78 de delegați au mai ales 8 vicepreședinți, 10 secretari executivi și 1 trezorier

Democrat-liberalii de sub Cetate s-au întâlnit joi seara, la o pensiune, pentru o rundă frățească de alegeri interne. 78 din ei aveau drept de vot, restul au fost spectatori, invitați de la partid (nivelul județean) și rivali de la alte partide (nivel târgnemțean). Viorel Bălțătescu a fost reales președinte al organizației, cu o unanimitate dictată de organizare și situația, nu tocmai fericită, în care se află PDL Târgu Neamț de la ultimele alegeri locale. Odată cu el, s-a ales și biroul permanent local, care cuprinde 8 vicepreședinți (consilierii locali Aurel Aciocârlănoae, Ion Bâtfoi, Ion Burlacu, Buruiană Mihai, Florin Grădinaru, Vasile Luculescu, Maria Vrânceanu și Costel Manolache), 10 secretari executivi și un trezorier. Cu prilejul realegerii sale, Viorel Bălțătescu a ținut să-și mulțumească sieși: ”Vreau să mulțumesc și fostei conduceri a organizației, foștilor membri ai Biroului Local, pentru munca depusă de-a lungul timpului, pentru rezultatele avute în alegeri”. Apoi, noul șef al PDL Târgu Neamț a dat un mesaj de unitate: ”Trebuie să fim uniți, să depășim perioada de degringoladă și să privim spre viitor cu capul sus și optimiști”. Viorel Bălțătescu și-a asigurat colegii și superiorii de partid că se va implica maxim în organizație pentru a crește capitalul de imagine al PDL, punctând câteva obiective pe care și le-a propus pentru acest (nou) mandat. S-a reținut mai ales cel privind ”obținerea unor rezultate bune în alegerile care vin”, cu speranța că referirea are în vedere europarlamentarele din 2014 și nicidecum localele din 2016.

Angajamentul politic a fost asumat în fața oaspeților de seamă, precum Toader Mocanu (prim-vicepreședinte PDL Neamț), Ana Găucă (șefa OFDL Târgu Neamț), Mircea Pintilie (consilier județean și recent desemnat șef de campanie PDL pe colegiul 7), plus primarul Daniel Harpa, Vasile Nica (președinte PSD Târgu Neamț) și Costel Șoldan (consilier PP-DD). Cu toții au avut numai cuvinte frumoase pentru democrat-liberalii târgnemțeni.

Primarul Harpa a îndemnat la un ”front comun pentru binele comunității”: ”Vă mulțumesc mult pentru invitație. Am venit aici, la dvs., în calitate de primar. Ceea ce îmi doresc este să am o colaborare corectă și în interesul orașului cu organizația PDL Târgu Neamț”.

Toader Mocanu, fost prefect și senator de Neamț, a transmis atât mesajul său, cât și pe al lui Gheorghe Ștefan, președintele PDL Neamț: ”Mă bucur că sunt lângă dumneavoastră și am venit cu mare drag. Aș vrea să transmit și salutul dlui. președinte Gheorghe Ștefan, care, din păcate, încă nu a plecat din București nici până acum, chiar dacă a promis ieri că o să vină. Este alături de dvs., alături de târgnemțeni, și vă transmite mult succes”.

Mircea Pintilie, fost vice de județ, acum consilier județean, și-a amintit de vremurile în care era mai apropiat de organizația de la Târg: ”Să nu uităm că, din 2007 și până în 2010, am condus această organizație. Mă bucur că văd în sală prieteni vechi, cu care am muncit. Trebuie să începem să ne facem din nou auziți, văzuți și să nu ne fie rușine în perioada de guvernare, pentru că măsurile luate de noi au salvat țara. Biroul Județean m-a desemnat să fiu președinte al Colegiului 7, astfel voi fi alături de dvs. în continuare. Voi încerca să ajut tinerii, femeile și seniorii din organizație cu tot ceea ce pot”.

Unde-a fost foc, rămâne cenușă…

Daniel Harpa (PSD): ”Atât timp cât voi primar, aș dori ca, în Consiliul Local și nu numai, să existe un respect reciproc între partide și să nu mai facem atacuri la persoană, așa cum s-a procedat în trecut, la alegerile locale. Îmi cer scuze dacă sunt acid, dar un coleg de-al dv, de aici, îl rog frumos să nu-mi mai atace familia și persoana mea. Cred că știți despre cine este vorba și nu mai are rost să dau numele persoanei”.

Toader Mocanu (PDL): ”Să știți că mi-ați lipsit. Mă întorc cu mare drag între târgnemțeni, chiar dacă uneori am fost jignit că nu am făcut nimic pentru oraș”.

Mircea Pintilie: ”Vă spun «stimați colegi», pentru că încă mă simt că fac parte din organizația dv, chiar dacă o perioadă de 4 ani am stat mai departe”.

mocanu1

pintilie

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentIulia Havrici Tomșa, viitorul președinte al femeilor din PSD
Articolul următorGrădinițe cu panouri solare „stinse”