Întâlnirea intre președintele ANAF și reprezentanți ai mediului de afaceri nemțean care a avut loc vineri, 4 noiembrie, a stârnit și o serie de reacții politice, din partea liberală.

Reacțiile politicienilor nemțeni după vizita președintelui ANAF la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Andrei Carabelea: „Datorită dumneavoastră sunt atâtea șantiere în municipiul Piatra-Neamț, pentru că fără contribuția financiară pe care o aveți la bugetele locale prin taxe și impozite toate aceste șantierre n-ar fi fost posibile astăzi. E adevărat că este un oarecare disconfort, dar stau și mă gândesc la disconfortul care va fi la realizarea unei noi rețele de apă și canalizare în municipiul Piatra-Neamț și care este practic o investiție pentru următorii 100 de ani dacă avem în vedere care sunt costurile pe partea de apă. Acum vreau să vă spun mulțumesc pentru că toate aceste investiții sunt generate din contribuția dumneavoastră, din eforturile pe care dumneavoastră le faceți. Anul trecut a mai fost o întâlnire, mult mai discretă și am promis că data viitoare vom aduna oameni care să reprezinte peste 50% din PIB-ul acestei zone a județului și asta se întâmplă astăzi. L-am invitat pe domnul președinte al ANAF, Lucian Heiuș, alături de domnul președinte al PNL Neamț George Lazăr tocmai din dorința de a vă mulțumi pentru aceste lucruri și de a arăta că la Piatra-Neamț există o comunitate antreprenorială vibrantă, sunt companii puternice, în plină dezvoltare, care vor să genereze și mai multă valoare adăugată, oameni care trebuie auziți, ascultați. Sunt 20 de ani de când un președinte ANAF nu a mai venit la Piatra-Neamț și astăzi se întâmplă această vizită tocmai pentru că știm că aveți nevoie de răspunsuri, de claritate, de predictibilitate”.

George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei: „Venim de la o întâlnire la fel de mare de la Roman și metropolitan. Mă bucur să fim împreună într-un număr atât de însemnat la o întâlnire cu mediul de afaceri și cu reprezentanții administrației publice locale și cu domnul Lucian Heiuș, președintele ANAF, colegul nostru de la Neamț, domnul Daniel Kudera, domnul președinte al CCI Neamț, Mihai Apopii și domnul senator Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei de antreprenoriat, mediu de afaceri și turism din cadrul Senatului României. Să știți că noi, liberalii întotdeauna suntem principalii susținători din punct de vedere administrativ, politic, economic pentru măsurile necesare mediului de afaceri și sunteți partenerii noștri. Avem nevoie de un mediu de afaceri stabil, de oameni de afaceri puternici, care să fie respectați și care să aibă în instituțiile statului parteneri carre să vă acorde respect, iar ANAF este o instituție care s-a moderrnizat și se modernizează pas cu pas sub managementul domnului Lucian Heiuș”.

Reacțiile politicienilor nemțeni după vizita președintelui ANAF la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa rândul său, senatorul Eugen Țapu-Nazare a vorbit despre crizele succesive din ultimii ani și de criza economică deja simțită în prezent și a afirmat că politica PNL nu este de a crește taxele și impozitele într-un asemenea context. „Am învățat că în astfel de condiții nu crești taxele și impozitele, maxim le îngheți, dar nu le crești pentru că efectul ar fi de bumerang și acum suntem din ce în ce mai mult în criză. Poate învață și colegii noștri de la guvernare acest aspect”, a declarat senatorul de Neamț, care a prezentat și 4 soluții, punând accent pe investiții. „Anul acesta s-au alocat 7% din PIB investițiilor, anul viitor tot 7% din PIB se vor aloca, la care putem adăuga în 2026 încă 90 miliarde de euro din PNRR pentru fonduri structurale. Cel mai ușor se poate ieși dintr-o criză economică sprijinind investițiile”, a adăugat Eugen Țapu-Nazare.

Reacțiile politicienilor nemțeni după vizita președintelui ANAF la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCea mai mare parte a serii i-a aparținut invitatului Lucian Heiuș, care a destins atmosfera chiar de la început. „Sunt președintele ANAF, cea mai urâtă instituție din România, cel puțin de mediul de afaceri românesc. Este normal să fie așa, niciunde în lume Fiscul nu este iubit. Misiunea mea și mandatul meu este să transform această instituție într-una respectată”.

Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, a mulțumit participanților, oaspeților și i-a invitat pe cei prezenți să solicite clarificări de la președintele ANAF pe chestiuni de evaziune fiscală, concurență neloială, responsabilitate fiscală din partea statului.

C.I.

Articolul precedentRomașcan, în comă profundă, dus cu ambulanța la Iași după un accident
Articolul următorRadare fixe și camere, din nou pe șosele după 10 ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.