0:00

Declarate ilegale în urmă cu un deceniu, radarele fixe și camerele de luat vederi ar putea apărea din nou pe șosele. Cei care vor fi surprinși că încalcă normele rutiere, vor fi amendați în mod automat. Asta după ce Uniunea Europeană oferă bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru creșterea gradului de siguranță pe șosele.

Din aceste fonduri de zeci de milioane de euro, trebuie achiziționate nu doar radare fixe sau camere de supraveghere a traficului, ci și limitatoare de viteză pentru zonele cu risc ridicat de accidente de circulație. Este vorba de vreo 35 de milioane de euro, din PNRR, din care se intenționează montarea a 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1.000 de limitatoare de viteză.

Radare fixe și camere, din nou pe șosele după 10 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTotul va intra în componența unui sistem electronic pentru monitorizarea circulației ce va fi implementat de Ministerul Transporturilor. Normele legale ar trebui adoptate până la finele acestui an, iar în următorii doi ani sistemul “e-SIGUR“ trebuie să devină operațional.

Radarele fixe vor “vâna“ șoferii indisciplinați, vitezomanii sau cei care “fentează“ semaforul, iar amenzile vor veni automat după ce camerele vor citi numerele de înmatriculare, chiar de la distanțe apreciabile. Obiectivul constă în reducerea cu 50 de procente a numărului răniților grav și a decedaților. (G. S.)

Articolul precedentReacțiile politicienilor nemțeni după vizita președintelui ANAF la Piatra Neamț
Articolul următorPeste 5 mc lemn furat confiscat și amenzi de 3.000 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.