Într-o conferinţă de presă ad-hoc desfăşurată astăzi, 28 octombrie, după protestul inedit al „găleţilor roşii” de la sediul Palatului Administrativ, directorul general al companiei judeţene Apa Serv Neamţ, Bogdan Muşat, a anunţat că a găsit o soluţie ce rezolvă parţial problemele cu apa de la Roman.

Acesta afirmă că a convenit cu operatorul ieşean Apa Vital pentru înlocuirea unor conducte cu diametrul de 200 cu unele cu un diametru dublu, astfel încât capacitatea maximă a debitului de apă să ajungă la 300 mc/s. Soluţia rezolvă parţial problemele de la Roman.

Reacţia Apa Serv după „protestul găleţilor roşii”: apă de la Apa Vital pentru romaşcani!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlte demersuri, care vor avea un rezultat cândva în viitor, au legătură cu captarea de la Pildeşti-Simioneşti, unde se încearcă unele soluţii tehnice care să conducă la suplimentarea debitului pânzei freatice din drenurile acestei captări. Cel puţin teoretic, angajaţii Apa Serv ar urma să facă verificări în perioada următoare pentru a identifica zonele în care pot apărea avarii majore, pe cei branşaţi fraudulos, care practic fură apă şi alte situaţii care pot afecta distribuţia apei în municipiu.

Anul acesta Apa Serv a investit 5 milioane de lei în schimbarea unor conducte la Roman, urmând ca anul viitor să prindă o altă sumă în buget, în timp ce Primăria Roman ar fi investit 400.000 de lei nu în înlocuirea de conducte, ci în debitmetre. Săptămâna viitoare, Bogdan Muşat va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii primăriei romaşcane în cadrul căreia le va prezenta investiţiile de care este nevoie urgentă în reţeaua de distribuţie din zonă.

Angela CROITORU

Articolul precedentVIDEO Podul de la spital va fi demolat în februarie, cel de la piaţă va fi gata de sărbători
Articolul următorSprijin aero pentru salvarea unui tânăr
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.