reclama autocenter

Razvan Burleanu candideaza pentru sefia FRF

* președintele Federației Europene de Minifotbal va candida la şefia FRF

La începutul anului viitor vor avea loc alegerile pentru șefia FRF. Răzvan Burleanu, președintele Federației Europene de Minifotbal și-a anunțat candidatura, alături de Gică Popescu și (posibil) Anghel Iordănescu. Răzvan Burleanu a organizat deja în Neamț o Cupă a României ca la carte și poate să-l convingă ușor pe Gheorghe Ștefan și pe mebrii AJF Neamț să-l voteze. Are un program bine structurat, în care analizează problemele fotbalului, începând de la juniori și până la nivelul echipei naționale. Are soluții concrete și pare a avea și sprijin politic, ceea ce convine, mai nou, președinților de cluburi. Răzvan Burleanu a declarat că va conta și pe sprijinul celor de la Neamț, chiar dacă cei de aici sunt apropiații lui Mircea Sandu, care l-a recomandat pe Gică Popescu ca successor al său.

”Am fost în Piatra Neamț și voi mai veni, pentru că e o zonă în care fotbalul este la el acasă, datorită în primul rând autorităților locale și județene care au înțeles să-l spijine pentru a se dezvolta. Baza sportivă este una modernă, iar cluburile de juniori și copii sunt organizate după un model bine structurat. Nu-mi fac griji pentru susținere. Contez pe votul nemțenilor! Gheorghe Ștefan a spus că va da credit unui tânăr care va veni cu o altă viziune, modernă, de management al fotbalului românesc, iar eu vin cu experiența de la Federația Europeană de Minifotbal. Naționala României este una de temut în Europa, este campioană europeană și respectată în lume”.

Întrebat dacă va conta pe aportul lui Victor Pițurcă pe banca tehnică a echipei naționale, în continuare, Răzvan Burleanu a spus, precaut, că e devreme să se pronunțe asupra antrenorului care este sub contract cu FRF.

Cine este Răzvan Burleanu?

Răzvan Burleanu (29 de ani) a ”reinventat” minifotbalul, pornind cu o competiţie organizată la Bacău în urmă cu şapte ani. Acum, acest ”derivate”, dedicat exclusiv amatorilor, a ajuns să aibă nu mai puţin de 1.000.000 de jucători în toată Europa, iar românul să fie ales preşedintele forului european. Este cartea de vizită a lui Burleanu, omul pe care oamenii ”grei” din fotbalul românesc nu-l iau încă în considerare, dar nici nu-și permit să-l persifleze. Se recomandă drept „un om din afara sistemului, dar din interiorul fenomenului” şi la alegerile de anul viitor a anunţat că se ghidează pe principiul: „Nu întotdeauna favoritul câştigă”.

Tatăl meu, Gheorghe Burleanu, a fost unul dintre jucătorii reprezentativi ai Bacăului. Eu am fost jucător până la vârsta de 19 ani, când, dezamăgit de selecţia viciată de la loturile naţionale şi având în minte că nu pot face lucruri cu jumătate de măsură, am decis să mă dedic unui traseu academic şi profesional. Dacă este să analizăm federaţiile performante din Europa, cum ar fi Anglia, Germania, Italia şi Franţa, acestea nu sunt conduse de foşti fotbalişti, ci de oameni care şi-au dedicat tinereţea unui parcurs profesional, sunt dovada clară că este o soluţie de succes”, susține Răzvan Burleanu.

Acesta are de gând să reformeze FRF: ”În momentul de faţă, federaţia este puternic centralizată, mă refer la nivelul deciziilor. FRF trebuide să adopte un nivel policentrist. Trebuie să luăm mai mulţi poli în considerare atunci când e vorba despre o hotărâre importantă. În ultimii 20 de ani, organismul real de conducere ar fi trebuit să fie Comitetul Executiv, în schimb acest comitet s-a comportat ca un angajat part-time. Comitetul de Urgenţă, format din preşedinte şi cei doi vicepreşedinţi, a fost cel care a luat hotărârile importante. O decizie cum este cea a alegerii selecţionerului echipei naționale, trebuie luată de Comitetul Executiv, care, la rândul său, trebuie să se bazeze şi pe opinia membrilor afiliaţi, în speţă a Adunării Generale”, crede Răzvan Burleanu.

În loc de concluzii

Răzvan Burleanu sau Gică Popescu nu vor fi votaţi de popor, precum preşedintele României. Pentru ca Răzvan Burleanu să-şi pună programul în aplicare, trebuie să fie votat în funcţia de preşedinte al FRF de oameni care sunt adânc ancorați înăuntrul sistemului, de indivizi care caută supravieţuirea alături de sistem și care au supraviețuit datorită sistemului. Este vorba de preşedinţii de cluburi din toate eşaloanele, de funcţionari ai FRF, de preşedinţi ai Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, de manageri ai cluburilor de juniori, de reprezentanții fotbalului feminin, sau de futsal. Sunt destui oameni în cadrul Adunării Generale care doresc o schimbare de fond. Dar sunt şi mai mulţi acei obişnuiţi cu ”sarsanaua”, cei care au dus plocoanele la curtea “Naşului”, care l-au susţinut cu toate forţele pe ”stăpânul” lor, Mircea Sandu, în lupta cu Gică Popescu, şi acum sunt dispuşi să-l sprijine pe Gică, dacă ”şeful” o cere.

Cristi SOROCEANU

Răzvan Burleanu – CV

A jucat fotbal până la vârsta de 19 ani la FCM Bacău, urmând în paralel şi cursurile pentru arbitri. Licenţiat în ştiinţe politice al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Master în Relaţii Internaţionale la SNSPA, iar ulterior a obţinut doctoratul la aceeaşi unitate de învăţământ Cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Colegiul Naţional de Apărare. A lucrat la Primăria Bacău, în Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă, Administraţia Prezidenţială – Departamentul pentru minorităţi naţionale. Din 2013 este preşedintele Federaţiei Europene de MiniFotbal.

Razvan Burleanu si sloganul electoral pentru sefia FRF

Articolul precedentPomii de Crăciun le-au adus amenzi
Articolul următorCenaclul de joi: Protagonistul serii, prozatorul Pavel Sava