reclama autocenter

lazar

• pentru insultă și calomnie

Scandalul din jurul Spitalului și al funcției de manager a făcut ca lucrurile să ajungă în zona penală. Directorul spitalului, dr. Ioan Lazăr, posibil candidat la concursul anunțat pentru luna viitoarea, i-a făcut plângere penală pentru insultă și calomnie președintelui Consiliului de Administrație al spitalului, consilierul județean Dan Vasile Constantin, posibil membru în comisia de examinare ce-și va intra în atribuții luna viitoare.

S-a ajuns la această situație după declarațiile făcute de DVC în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean, când, în plen, de la microfon, a anunțat că ”jaful şi furăciunea continuă la spital, managerul fură şi voi veni cu documente”. Revenit de la o reuniune de specialitate a ORL-iștilor, Ioan Lazăr a formulat destul de rapid o plângere penală, în care cere începerea ”cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunilor de insultă, faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 205 Cod Penal, şi calomnie, faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 206 Cod Penal”.

”În fapt, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean din data de 26 iunie 2013, acesta a afirmat că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, «jaful şi furăciunea continuă la spital, managerul fură şi voi veni cu documente».

Prin afirmaţia sa, făptuitorul mi-a provocat grave prejudicii de imagine, atât persoanei mele, cât şi instituţiei pe care o conduc. Acuzaţiile nefondate aduse persoanei mele creează pentru opinia publică suspiciunea că tolerez, susţin sau aş fi implicat în activităţi ilegale de natură să prejudicieze patrimonial spitalul şi, implicit, aş da dovadă totală de nerespect faţă de pacienţi şi nevoile acestora.

Bănuielile de ilegalitate create de afirmaţiile ireverenţioase ale făptuitorului Constantin Dan Vasile inoculează opiniei publice şi partenerilor cu care colaborez neîncredere în persoana managerului şi a instituţiei pe care o conduc.

Consider că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de insultă şi calomnie referitor la făptuitorul CONSTANTIN DAN VASILE, atât în privinţa laturii subiective, sub forma intenţiei directe, autorul, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului, cunoscând activitatea din cadrul spitalului, cât şi sub aspectul laturii obiective, făptuitorul având acces la documentele de control efectuate de organele de control competente în perioada 2012-2013.

Pe latura civilă, în temeiul art. 15 Cod Procedură Penală, pe parcursul procesului penal, mă voi constitui parte civilă, urmând a comunica ulterior pretenţiile, reprezentând daune morale.

În drept, îmi întemeiez prezenta plângere pe dispoziţiile art. 15 Cod Procedură Penală, art. 222 Cod Procedură Penală, art. 205, art. 206 şi art. 246 Cod Penal.

Mijloacele de probaţiune de care înţeleg să mă folosesc în susţinerea prezentei plângeri sunt:

• Înscrisurile (art. 89 Cod Procedură Penală);

• Declaraţia mea ca parte vătămată (art. 75 Cod Procedură Penală);

• Probele audio-video ale înregistrării şedintei de Consiliu Judeţean din data de 26.06.2013;

• Martori: consilierii judeţeni prezenţi la şedinţa din data de 26.06.2013 (Iacoban Constantin, Sandu Constantin, Farcaş Gabriel), preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ – dl. Tărâţă Culiţă, dna. Soroceanu Daniela – secretarul Consiliului Judeţean Neamţ.

De asemenea, solicit audierea făptuitorului.”

Pe data de 5 iulie, dr. Lazăr a depus plângerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Rămâne de văzut în ce măsură această plângere influențează concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean și, mai ales, în ce măsură vor mai putea colabora cei doi, de pe pozițiile pe care le ocupă, unde par adversari pe toate fronturile.

 dvc 02

Dana OSTAHIE

Articolul precedentAgentul Timofte, arestat pentru 29 de zile
Articolul următorSINAXAR

1 COMENTARIU

  1. Daca d-l Constantin are dovezi,e clar ca are perfecta dreptate.Ce se supara asa d-l dr Lazar,se simte atat de curat si nepatat?

Comments are closed.