O declarație recentă a ministrului Educației a bulversat, din nou, învățământul, părinții, elevii. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, rata de infectare în localitate ar putea redeveni criteriul după care se vor desfășura cursurile în școli. Din 8 noiembrie, rata de vaccinare a angajaților din unitățile de învățământ a fost cea care a dictat și unde a fost minim 60% din personal vaccinat, elevii au început cursurile cu prezență la școală.

Dacă se va modifica criteriul, după o săptămână de când s-au reluat cursurile, astăzi încă nu se știa la nivelul Inspectoratului Școlar Neamț. „Noi am primit macheta pentru raportarea cazurilor de infectare cu covid din școli și a ratei de vaccinare din fiecare unitate de învățământ, care să cuprindă și școlile arondate unităților cu personalitate juridică. Până vineri facem raportarea ca și până acum – procent de vaccinare și cazuri de infecție în rândul elevilor și a personalului din fiecare școală începând din 8 noiembrie, când s-au reluat cursurile. Domnul ministru a declarat public că s-ar putea ține cont din nou de incidența cazurilor din localități, dar nu am primit nimic oficial în acest sens”, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț.

Rămâne de văzut dacă miniștrii Educației și Sănătății vor lua o nouă decizie. Cert este că scenariile pentru școli se iau în fiecare vineri, pentru săptămâna următoare și cel puțin acum Bucureștiul solicită două situații: rata de vaccinare și numărul de cazuri cu covid apărute în școli deupă reluarea cursurilor.

C.I.

Articolul precedentUn băiat a evadat ca să-și procure prenadez
Articolul următorFinanțarea de 250 milioane euro pentru ridicarea Spitalului Regional Iași, aprobată de Senat