0:00

Uciderea unui bărbat din localitatea Horia, în Ajun de Moș Nicolae, a stârnit vâlvă între consăteni. La scurt timp de la agresiunea fatală, anchetatorii au dat de urma unui suspect care a și fost arestat preventiv de magistrații din cadrul Tribunalului Neamț. Măsura privativă de libertate a fost dispusă în ședința din 7 decembrie. La aproximativ o săptămână, un alt suspect a ajuns în fața judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă. În cadrul aceleiași ședințe de judecată s-a dispus revocarea măsurii preventive pentru primul bărbat, acesta fiind pus în libertate.

„Admite propunerea de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul SIM pe o perioadă de 30 de zile şi dispune revocarea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul BAA şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia”, conform Tribunalului Neamț.

Răsturnare de situație în cazul crimei de la Horia: un suspect a fost eliberat, altul arestat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiChiar și în aceste condiții, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț  anunță că primul dintre suspecți păstrează calitatea de inculpat în cauză, chiar dacă a fost eliberat. „Din probele administrate au rezultat noi împrejurări pentru care s-a solicitat arestarea preventivă a altui inculpat. Și pentru prima persoană este menținută calitatea de inculpat și este cercetată, în continuare, în stare de libertate în cadrul aceluiași dosar penal pentru stabilirea modalității efective de implicare”, a declarat Anca-Elena Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Corpul bărbatului ucis a fost descoperit pe 6 decembrie de o vecină, ancheta stabilind că este vorba de crimă. Altercația a plecat de la o presupusă datorie pe care victima ar fi avut-o către unul din cei cercetați în acest caz (amănunte aici). (G.S.)

Articolul precedentAtenție trotinetiști: polițiștii locali pot aplica amenzi
Articolul următorConcert de colinde susținut de elevii de la „Victor Brauner”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.