Primăria Piatra Neamț vrea să încurajeze mersul pe bicicletă și folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare nepoluant. În acest scop au fost achiziționate și urmează să fie montate în mai multe zone din oraș 30 de rastele pentru biciclete.

„Este doar un început al unui proiect  amplu de stimulare a folosirii bicicletei pentru deplasare ca alternativă la automobil, cu avantaje multiple pentru sănătatea fiecăruia dintre noi și pentru oraș. Avem în pregătire un proiect de mobilitate urbană prin care vom realiza în Piatra-Neamț o rețea de piste pentru bicicliști care va lega toate zonele orașului, proiect care va fi depus pentru finanțare prin fonduri europene. Investiția cuprinde și un sistem de bike sharing cu stații  pentru biciclete în punctele importante”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Într-o primă etapă se vor monta rastele pentru biciclete la  Gară, Curtea Domnească, Parcul Central,  platforma de peste Cuejdi, piețele din cele 4 cartiere, Muzeul de Istorie, precum și la unele unități de învățământ din oraș, pentru a încuraja și elevii să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare. (E.C.)

Articolul precedentPrins la furat de calorifere
Articolul următorEcstasy și muzică tehno, combinație penală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.