Andru Botezatu, în vârstă de 25 de ani, un cunoscut organizator de petreceri tehno în cluburile din Piatra Neamț, a fost arestat, marți, 28 august, de Tribunalul Neamț, pentru trafic de droguri de mare risc.

“În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventive a inculpatului Botezatu Andru, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului Botezatu Andru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de droguri de risc, în formă continuată, trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, introducerea fără drept în ţară de droguri de risc, în formă continuată, introducerea fără drept în ţară de droguri de mare risc, în formă continuată, deţinerea fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, și deţinerea fără drept de droguri de mare risc, pentru consum propriu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 28.08.2018 şi până la data de 26.09.2018, inclusiv”, potrivit minutei de ședință.

Tânărul poate contesta hotărârea tribunalului, iar decizia finală va fi dată la Curtea de Apel Bacău. El a fost prins în flagrant și reținut luni, 27 august, în timp ce ridica de la un oficiu poștal coletul cu droguri comandate on-line din Olanda. Polițiștii nemțeni de la Serviciul de Combaterea Criminalității, împreună cu procurorul din cadrul Biroului Teritorial Neamț al DIICOT au găsit în colet 215 comprimate ecstasy, timbre impregnate cu LSD și un gram de cocaină. Anchetatorii au stabilit că Andru Botezatu vindea drogurile în cluburi nu doar din Piatra Neamț, ci și la evenimentele de gen la care participase în Iași, Cluj, Bacău, Constanța. Ultimul eveniment organizat de el este programat pentru luna octombrie, la Cluj.

Detalii suplimentare în comunicatul de presă al DIICOT – AICI. (C.I.)