reclama autocenter

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) Neamț au tras concluzii îngrijorătoare după controalele în trafic din primele 6 luni ale acestui an. Multe dintre autovehiculele verificate au probleme serioase la direcție sau frâne, constituind un real pericol public.

În perioada ianuarie-iunie 2017, au fost oprite și verificate 1.219 vehicule, dintre care “110 prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare și la direcție, iar 75,33% au fost respinse, pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere“.

Cele mai multe probleme au fost găsite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, la sistemul de frânare, la șasiu, caroserie sau pneuri, dar s-au găsit și ”jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate”.

Controalele mixte ale celor de la RAR Neamț împreună cu Poliția Rutieră Neamț s-au soldat cu 271 de amenzi, 125 de certificate de înmatriculare și un permis auto reținute.

De asemenea, inspectorii nemțeni au verificat, anul acesta, în trafic, și autoutilitare, motociclete sau remorci. Controalele au arătat că peste 83% dintre vehicule au probleme tehnice sau legate de documente, iar 1,13% au fost găsite cu ITP-ul în neregulă, expirat sau, mai grav, fals. Poluarea auto a fost un alt aspect controlat la mașinile oprite, inspectorii nemțeni constatând că 9,37% dintre autovehiculele testate depășeau limitele la noxele emanate. (ZCH NEWS)

Articolul precedent“Un colţ de rai: Agapia, leagăn de spiritualitate şi cultură românească” – ediţia a IV-a
Articolul următorCe oficiali din Neamţ şi Suceava susţin autostrada Iaşi-Târgu-Neamţ-Târgu-Mureş
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.