pietricica turism

Fotbalul pietrean este în doliu, după ce, în urmă cu două zile, l-a pierdut pe Mircea Furdu, portarul Ceahlăului din perioada în care echipa ajunsese în premieră în divizia B. Născut la 1 septembrie 1936, la Buhuși, Mircea Furdu a lucrat ca maistru mecanic la CFS Săvinești (1960-1995). Înainte de a fi cooptat în lotul Ceahlăului a evoluat la echipa Reconstrucția. Cornel Ghegheșan, căpitanul Ceahlăului din acei ani, își amintește că Mircea Furdu era plin de calități tehnice: “Era foarte bun, avea calități. Țin minte că am jucat cu Reconstrucția, echipa sa de atunci, și abia am învins-o cu 3-2 că altfel nu mai mergeam la barajul de promovare. Mircea Furdu a fost în acel meci unul dintre cei mai buni jucători”.

Mircea FURDU (jos, dreapta)

Mircea Furdu nu a îndrăgit doar fotbalul, ci și voleiul. Din 1957 a devenit arbitru de volei, iar timp de 18 ani (1968-1986), a condus Colegiul Județean al Arbitrilor de volei Neamț. “Arbitrii Mircea Furdu şi Mihai Neamţu au făcut un adevărat tur de forţă, supraveghind cu obiectivitatea cuvenită numărul mare de partide programate”, relata ziarul Ceahlăul, în 1970, despre arbitrii care au oficiat meciurile de volei de la Cupa judeţului Neamţ.

Mircea FURDU (primul din dreapta sus)

Mircea Furdu va fi înmormântat astăzi, 26 iulie, la Cimitirul Pietricica. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Ana MOISE, Foto: Gelu CRĂCANĂ)