Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamţ anunţă că, în perioada 11-13 august, vor pleca la tratament balnear 279 de persoane (pensionari și asigurați). Aceasta este a XI-a serie din anul 2017, repartiția biletelor fiind realizată prin alocare automată, pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor.

„Se asigură tratament balnear în staţiuni în care Casa Națională de Pensii Publice deține în proprietate structuri de cazare, cât și în alte societăţi comerciale, cu care CNPP a încheiat contracte (Sovata, Covasna, Slănic Moldova, Mangalia, Căciulata, Felix, Sângeorz, Herculane, Olănești, Amara, Saturn, Bălțătești, Căciulata, Vatra Dornei, Neptun, 1 Mai, Eforie Nord, Lacul Sărat, Eforie Sud, Târgu Ocna, Geoagiu, Nicolina, Sarata Monteoru, Călimănești, Pucioasa), beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament”, precizează CJP Neamţ.

CJP Neamţ – informaţii utile

Reamintim că:

  • ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.
  • lista cererilor aprobate este afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

Menționăm că de la începutul anului și până la această dată la Casa Județeană de Pensii Neamț sunt înregistrate 7.047 de cereri pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, fiind valorificate 1.996 de bilete de tratament pentru primele zece serii.

Potrivit Ordinului Președintelui C.N.P.P. nr. 129/07.03.2017, pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Cererea de acordarea se completează numai pe formularul aprobat – Anexa nr.2 la Ordinul 129/07.03.2017.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile. (ZCH NEWS)

Articolul precedentRămas bun, Mircea Furdu!
Articolul următorJoi, se opreşte apa la Săvineşti! Vezi pe ce străzi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.