Daniel BotanoiuDescinderea secretarului de stat Daniel Botănoiu (foto) de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, joi, 6 august, în judeţul Neamţ, n-are cum fi luată – în ciuda insistenţelor afectuoase – drept una neanunţată, un serviciu prietenesc făcut altui secretar de Stat (romaşcanul Alin Antochi de la Justiţie). Dovadă rămân numeroşii participanţi adunaţi la sediul DADR Neamţ, alţii decât salariaţi din structurile subordonate. Era imposibil să fie convocaţi contracronometru. Dacă tot s-au deplasat la Piatra Neamţ, nu au ratat ocazia de a se face auziţi de unul dintre puţinii oficiali guvernamentali stăpâni pe ce înseamnă afacerile europene, în general, şi politicile agricole, în special.

Întâlnirea, avea să declare Botănoiu la finalul ei, a urmărit două aspecte, unul legat de funcţionarea entităţilor aflate în subordinea MADR şi modul lor de relaţionare, iar al doilea, cel mai important, a însemnat contactul direct pe care oficiali ministerului doresc să-l aibă în fiecare judeţ din România cu producătorii.

„Aceste întâlniri pe care noi le-am iniţiat la nivel naţional au rolul de a aduce informaţia, de a comunica acele date legate de modificarea legislaţiei, de modificarea Politicii Agricole Comune, de modul de finanţare al culturilor şi investiţiilor astfel încât să relaţionăm, să fim mai aproape de producători, de cel care trebuie să implementeze programele. Am avut discuţii diverse, pornind de la modificarea legislaţiei, până la modul de finanţare, la modul de asigurare a culturilor, de la funcţionarea pieţei la preţurile care pot fi garantate cumva sau modul cum fermierul îşi poate asigura costurile de producţie”, a detaliat responsabilul guvernamental cunoscut publicului larg şi din postura de realizator de emisiuni TV. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSCANDALUL continuă la CEAHLĂUL! Neplătiţi de luni bune, jucătorii fac figuraţie!
Articolul următorSalvamontiştii mută viperele din calea turiştilor în Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.