Raed Arafat a  dat ordin ca pacienții să fie transportați la Toplița după accidentul de la Durău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSeful DSU, dr. Raed Arafat este cel care a dat ordin spre echipajele de ambulață, care au intervenit la accidentul de la pensiunea de la Durău, ca persoanele rănite să fie transportate spre CPU Toplița unde au sosit în ajutor și echipaje SMURD de la Târgu Mureș.

Inițial, persoanele rănite ar fi trebuit duse la spitalul din Bicaz, însă drumul anevoios nu ar fi ajutat la starea pacienților, iar lipsa aparturii imagistige din dotarea spitalului era o problemă peste care nu se putea trece.

La momentul incidentului, printre nuntași se afla și asistenta Oana Gheorghiu, care a acționat imediat acordând primul ajutor persoanelor rănite și oferind informațiile necesare echipajelor de pe ambulanțele aflate pe drum. Prima care a ajuns la fața locului a fost doctorița Liliana Buțurcă, medic de gardă la UPU Piatra Neamț în seara respectivă.

Planul Roșu a fost activat din pricina primului apel în care se vorbea despre 50 de persoane rănite, dar după ajungerea la fața locului a primelor echipaje medicale, cele venite din alte județe, cu exceția echipajului din Harghita, au fost întoarse din drum.

Conform ISU Neamț, planul roșu s-a declanșat în jurul orei 8 seara și a încetat la miezul nopții.

Alina Hoanoș

Articolul precedentVulpiţele Galbene Roman caută jucătoare şi la Piatra Neamţ
Articolul următorPubliserv instalează noi separatoare de sens pe bulevardul Decebal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.