Joi, 7 iunie, 30 de angajaţi de la societatea de salubrizare Rossal, zona Târgu-Neamţ, dorind să ofere un exemplu cetăţenilor urbei, şi-au pus mănuşile, şi-au luat sacii şi au purces la ecologizarea unor zone din oraş. Dar, mai întâi, au împărţit pliante cu colectarea selectivă a gunoiului menajer prin centrul oraşului, după care au vizitat staţia de sortare.

Punctul de plecare pentru ecologizarea zonei Monumentului Vânătorilor de Munte şi a malului Ozanei de lângă cartierul Tăbăcari a fost Primăria Târgu-Neamţ, în aşteptarea unor eventuali voluntari.

Deloc dezamăgiţi de neimplicarea niciunui cetăţean, cei 30 de angajaţi de la Rossal, majoritatea doamne şi domnişoare, au ajuns la Monumentul Vânătorilor de Munte, unde au găsit maldăre de gunoaie, începând de la plastic, sticle de bere, pet-uri, ciorapi, seringi, prezervative şi multe altele. Numai de aici s-au strâns 850 de kilograme de gunoi.

A doua oprire a fost malul Ozanei de lângă cartierul Tăbăcari, de unde s-au strâns 1.200 de kilograme de gunoi. În total, au fost umpluţi 150 de saci de gunoi, în doar câteva ore.

„Lipsa voluntarilor din rândul cetăţenilor oraşului Târgu-Neamţ, poate s-a datorat şi faptului că mesajul nostru a ajuns prea târziu, cu această acţiune de ecologizare. Noi am făcut apel la voluntariat, dar aşteptăm în continuare implicarea şi iniţiativă la astfel de acţiuni de la cetăţenii oraşului, dar şi la ong-uri. Prin această acţiune de ecologizare am vrut să tragem doar un semnal de alarmă. Oricum, la Monumentul Eroilor am găsit cea mai mare mizerie. Acea zonă era împânzită de gunoaie”, ne-a spus Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu-Neamţ.

O iniţiativă lăudabilă a celor de la Rossal, un exemplu de urmat oferit de către angajaţii societăţii, care au strâns gunoaiele aruncate de către  cetăţeni lipsiţi de educaţie si bun simţ.

Alte fotografii:

(C.T. STURZU)