Echipa Liceului Tehnologic “Gheorghe Ruset Roznovanu” este câștigătoarea etapei județene a concursului de proiecte antidrog “Împreună” și va participa la faza națională de la Eforie Sud, în septembrie.

Etapa județeană s-a desfășurat în ziua de 6 iunie la Palatul Copiilor din Piatra Neamț. Au participat cu proiectele “Învingători prin artă și sport” echipele elevilor de la Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț și de la Liceul de Arte “Victor Brauner” Piatra Neamț și proiectul “Alege independența! Refuză dependența!” al elevilor de la Liceul Tehnologic “Gheorghe Ruset Roznovanu” Roznov. Lucrările au fost jurizate de profesorii Ionela Meda Știrbu, Ioan Romeo Roman, Viorel Ciurlea și Cristina Petrariu Spânache, împreună cu elevii Arianna Suduc și Alin Ana de la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț.

Echipa liceului din Roznov a învins grație originalității activităților derulate. Competiția aduce în atenția tinerilor la ce se expun dacă ajung să consume droguri, alcool. Proiectele create de elevi propun alternative sănătoase – sportul, arta, voluntariatul. Conceptul câștigător al liceenilor de la “Gheorghe Ruset Roznovanu” a însemnat discuții despre distrugerile pe care le provoacă pe toate planurile consumul de droguri, dar și jocuri de rol.

Ce i-a detașat pe liceenii roznoveni de competitori a fost filmul promoțional realizat de elevii Maria Larisa Albiș, Nicoleta Elena Boboc, Elena Fermuș și Elena Lorena Corchez, producție ce prezintă efectele extrem de dăunătoare a consumului de substanțe psihotrope asupra sănătății copiilor. (C.I.)