0:00

Un tânăr, de 23 de ani, din Hangu, a fost arestat preventiv după ce l-a bătut pe unchiul său (79 de ani) și i-a amenințat cu moartea pe polițiștii chemați prin 112. După scandalul din seara de 21 aprilie, potrivit comunicatului IPJ Neamț de astăzi 26 aprilie, tânărul a fost reținut și dus la instanță sâmbătă, 22 aprilie. Mandatul de arestare a fost confirmat și de Tribunalul Neamț ieri, 25 aprilie, așa încât Petru Lucian Lalău rămâne în arestul IPJ Suceava. El este cercetat pentru patru capete de acuzare: violență în familie, distrugere (i-a spart ferestrele casei unchiului său), amenințare și ultraj – două fapte, conform hotărârii Judecătoriei Bicaz.

Pus pe fapte „mari”: un tânăr din Hangu a amenințat polițiștii chemați de unchiul bătut, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDecizia de arestare preventivă a fost atacată de tânăr, dar judecătorii tribunalului i-au respins contestația. „În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 punctul 1 litera b raportat la art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul contestator Lalău Petru-Lucian, împotriva Încheierii nr. 17/CDL din data de 22.04.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bicaz în dosarul nr. 798/188/2023. Menţine, ca legală şi temeinică, încheierea atacată. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod de procedură penală, cheltuielile constând în onorariul avocațial în sumă de 340 lei pentru avocatul desemnat din oficiu, rămân în sarcina statulu”, potrivit portalului instanței.

Pus pe fapte „mari”: un tânăr din Hangu a amenințat polițiștii chemați de unchiul bătut, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntre timp, s-a rezolvat și o plângere înregistrată chiar ieri la Postul de Poliție Hangu, ce viza o tâlhărie și bănuitul autor ar fi cel proaspăt arestat. „Ulterior, la data de 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Hangu au fost sesizați de un tânăr de 23 de ani, din Hangu, cu privire la faptul că, în noaptea de 16 spre 17 aprilie a.c., a fost victima infracțiunii de tâlhărie, persoana bănuită de comiterea faptei fiind tânărul aflat sub măsura arestului preventiv. Polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind desfășurate cercetări, în vedera stabilirii cu exactitate a situației de fapt”, potrivit aceleiași surse.

Articolul precedentAccidentat în parcare
Articolul următorAnunțuri de angajare la Serviciul de Ambulanță Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.