reclama autocenter

ioan purcel

* cinci consilieri de la Girov cer revocarea din funcţie a consilierului Ioan Purcel

* „Secretarul Adriana Roca ar vrea să scape de mine, de primar și de 7 funcționari publici, inclusiv juristul”, declară actualul viceprimar

După aproape două luni de aparentă liniște și pace în administrația publică locală de la Girov, interval în care viceprimarul Ioan Purcel a fost repus în funcție, apele se tulbură din nou la Girov. Unii ar putea face o legătură cu venirea din concediu a secretarului comunei. Câțiva consilieri consacrați deja, Florinel Sarion, Vasile Guriuc, Constantin Araveicii, Vasile Enache, Constantin Năfăreanu, Ciprian Avasiloaiei, Ștefan Lungu și Vasile Văideanu, ar fi înaintat doamnei secretar trei propuneri de proiecte de hotărâre, precum și o informare, care să justifice o ședință extraordinară a Consiliului local, programată, zice-se, marți sau miercuri, săptămâna viitoare.

În ceea ce privește ordinea de zi, au existat două variante. Prima, redactată în fugă îl viza pe viceprimarul Purcel, care trebuia să mai fie înlocuit încă odată din funcție. S-a renunțat la ea și a fost modificată ordinea de zi, care acum pare mai mult una de ședință ordinară.

În conformitate cu dispozițiile art. 39 alin. (3) și (4) și ale art. 117 lit. a, b, f, g și h din Legea nr. 215/2001 republicată și actualizată privind Administrația Publică Locală, semnatarii prezentei, în calitate de consilieri, vă solicităm convocarea Consiliului Local în ședință extraordinară în data de 14 august 2013 ora 14,30 cu următoarea ordine de zi:

1. Constituirea urgentă a unei comisii pentru verificarea islazului de la Căciulești care și-a schimbat parțial destinația;

2. Constituirea de urgență a unei comisii și stabilirea unui responsabil privind alimentarea cu apă la Turturești care constituie prioritatea zero pentru comună, având în vedere lipsa apei potabile din sat.

3. Constituirea comisiei de verificare pentru clarificarea situației privitoare la contractele de concesiune care au constituit motiv de conflict atât în vechiul consiliu, cât și în actualul.

4. Revocarea din funcția de viceprimar a dlui. Purcel Ion.

Vă rugăm să vă conformați și să redactați proiectele pentru cele trei comisii ce vor fi completate prin propuneri în Consiliu.

De asemenea, vă rugăm să procedați în conformitate cu dispozițiile legii pentru a se evita alte discuții și măsuri neprincipiale.

Mulțumim pentru colaborare.

Florin Sarion

Enache Vasile

Avasiloaiei Ciprian

Guriuc Vasile                      

Lungu Ștefan”

Cei 5 semnatari sunt deja cunoscuți contestatari ai primarului de Girov și o parte dintre ei beneficiari ai unor contracte importante de concesionarede terenuri în comună.

„Secretarul Adriana Roca și-a depășit atribuțiunile”

Primarul Vasile Olaru arată cu degetul spre secretar: „secretarul comunei Girov, ilegal, se reapucă de făcut politică și vrea, împreună cu un grup de cetățeni, să aprob organizarea unei ședințe extraordinare pe 14 august. Ședința se va organiza în ultima decadă a lunii august. Este o acțiune ilegală a secretarei, iar cu liniștea pe care am avut-o câteva săptămâni nu ne mai întâlnim prea curând”.

Viceprimarul Ioan Purcel, cel vizat de o eventuală schimbare, face și el câteva precizări: „Ieri (joi, 8 august, n.r.) s-au perindat mai mulți consilieri locali în biroul secretarei. Conform Legii 215/2001, data unei ședințe extraordinare a Consiliului local este stabilită de primar, nu de secretar sau de consilierii locali. Organizarea unei astfel de ședințe trebuie să aibă la bază un motiv foarte serios, de maximă urgență. Proiectul înaintat de respectivii cinci consilieri nu face obiectul organizării unei astfel de ședințe. Primarul Vasile Olaru nu crede că se justifică organizarea unei ședințe pe data de 14 august. Mai mult, secretarul Adriana Roca și-a depășit atribuțiunile, pentru că nu are voie să se implice în politică. Adaug faptul că în Legea 393 se specifică în mod clar că pentru revocarea viceprimarului – în cazul de față pentru revocarea mea – inițiatorii ar trebui să adune 10 voturi, adică două treimi din componenții consiliului local. Eu am revenit în funcția de viceprimar în baza unei hotărâri judecătorești. Am aflat de la oameni din Primărie că secretarul Roca Adriana ar vrea să scape de mine, de primar și de șapte funcționari publici, inclusiv juristul. Cred că doamna secretar vrea să conducă toată administrația locală. Toată lumea se teme de dânsa. Acuzațiile privind neimplicarea mea în problema alimentării cu apă a satelor Turturești și Gura Văii sunt nefondate, pentru că am fost în fiecare zi în aceste așezări, pentru a rezolva problemele oamenilor”.

Citind ordinea de zi a posibilei ședinte, remarcăm că problema cea mai delicată este că Florin Sarion și Vasile Enache, care au contracte cu onor Consiliul local, vor trebui să liciteze din nou în iarna următoare pentru suprafețele deținute în concesiune. Până atunci, poate la ședință se va discuta și de ce consilieri locali plătesc 110 lei de hectar în fiecare an pentru terenurile concesionate, în timp ce alți agenți economici sau persoane fizice plătesc între 400 și 800 de lei pe hectar.

girov august 01

Alex SÎRBU

Articolul precedentCăldură mare, monşer!
Articolul următorInconsecvența Emiliei Arcan