pietricica turism

Merge vorba pren târg că unui nene, cam june de felul său și abraș investitor pe banii statului, i-o pus cine trebe palma sub trenu de aterizare, ca să-l protejeze de ochii iscoditori asupra bănetului palmat de la o reghie națională unde o foncționat pe bază de sare atâta cât o trebuit. Ei bine, junele o trecut șăf acuma, mai adjunct dar cu priză și mai mare la bănet, adică o fost făcut băiat deștept. Acuma noi nu vrem să știm ce-o făcut de o ajuns unde o ajuns, dar știm noi un june șăf de partid care nu-i deloc străin nici de debarcarea insului pomenit la inceput și nici de marafeții care stau cuminți prin oarece bănci, ca să fie folosiți când frige măseaua. Vorba lui cumătru, adjunct să fii, noroc să ai! Ceea ce ni se pare corect.

 Știam noi că de sărbători lumea se pupă și se ură de mama focului, dar nu știam că și între partide. Că nu mai departe un nene bimbaș de politică de la noi s-o ajuns să se tragă de brăcinari cu dom` vicepremieru de la Teleorman, sub privirile galeșe ale unui alt nene recent parcat la o federație națională și care a fost mediatorul dialogului de cumătrie dintre cei doi. Acuma, noi nu pricepem cum s-o sărit de la trimis procurori de către partidu lui dom` vice de la Teleorman să-l tămâieze pe omu nostru, la pupat pe gingii, dar dacă e să ne gândim mai adânc, mare lucru să nu fie vorba de oarece lucrări, bănet, energhie, bașca dom` menistru Niță care se dilată brusc când e vorba de contracturi gheboase. Deci ca la noi.

 Știți piesa aia cu sluga la doi stăpâni? Aflați mneavoasră că la o soțietate dă investiții a celeului de la noi, duduia secretară e confuzată mai mereu, că unui șăfu` pe acte și altu dă ora egzactă. Că dacă mergi și-i zici că vrei cu șăfu`, ea săraca nu știe cu care și de multe ori încurcă porțile. Acuma, nu-i diferență între ordin și semnătură când aparține aceluiași insete, dar când unu semnează și altu arată cu degetu, cele două se mai bat cap în cap și iese câte un tămbălău de moare caii. Noi i-am sugera duduii să ceară spor de stres, că parcă vedem mâine poimâine cum ia rudoteluri și ceai de iasomie, bașca o să scoață castane din foc pe care ea nu le-o pus defel. Ori poate o să fie un singur șăf? Videm.