mall 01

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehicolelor va funcționa în continuare în actualele spații, deși, în urma ultimului control efectuat de Corpul de Control din MAI la Instituția Prefectului Județului Neamț, desfășurat în perioada 4 – 8 noiembrie 2013, verificatorii au recomandat ca respectivul serviciu să fie mutat în spațiile din strada Alexandru cel Bun din Piatra Neamț, din rațiuni financiare.

Potrivit raportului semnat de șeful Corpului de Control din MAI ”mutarea S.P.C.R.P.C.Î.V rezidă din considerente de ordin juridic (existența spațiului propriu aflat în administrarea Instituției Prefectului neamț, neutilizat) și pe de altă parte din considerente de ordin financiar. Totodată în anul 2014 expiră termenul de dare în folosință gratuită a suprafețelor din complexul tip Mall, iar prelungirea utilizării spațiilor din această locație pentru Serviciul Public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Neamț nu mai reprezintă o soluție optimă atât din punct de vedere economico financiar datorită costurilor ridicate ale cheltuielilor cu întreținerea și utilitățile, precum și datorită introducerii de către Consiliul Local Piatra Neamț a unei chirii lunare de 8 – 10 euro pe metrul pătrat”, se arată în raportul semnat de șeful comisiei de control, chestorul de poliție dr. Constantin Manoloiu.

Mai pe scurt, Direcția Regim Permise și Înmatriculări ar fi trebuit să facă rocada cu Direcția de Taxe și Impozite Piatra Neamț, în privința spațiilor de funcționare. Direcția de Taxe și Impozite ar fi trebuit să se mute la Forum Mall unde funcționează permisele și înmatriculările pentru ca acestea din urmă să se mute în locul DTI, în spațiul de pe strada Alexandru cel Bun din Piatra Neamț. Între timp însă, printr-o hotărâre a Consiliului Local Piatra Neamț din luna decembrie 2013 s-a stabilit că mutarea serviciilor în cauză nu se va mai face din considerente economico-financiare și pentru a nu pune lumea pe drumuri fix în momentele în care încasările la bugetul local sunt cele mai bune. Viceprimarul Aurelia Simionică spune însă că se vor găsi soluții pentru ca toată lumea să fie mulțumită.

”Având în vedere faptul că s-a întârziat cu punerea în aplicare a schimbului de locații între Direcția de taxe și Impozite și serviciul de permise și înmatriculări și analizând toate implicațiile dacă se făcea acest schimb de spații în această perioadă – și mă refer la costuri ridicate, perturbarea activității celor două instituții, începutul de an la taxe și impozite când este o activitate foarte crescută – am hotărât ca lucrurile să rămână așa în următoarea perioadă. Bineînțeles vom discuta cu Instituția Prefectului și vom căuta, împreună cu domnul primar soluții pentru ca cele două instituții să funcționeze bine în continuare. Mă gândesc la eventuale facilități și condiții speciale pentru ca direcția de permise să poată funcționa în continuare în spațiile actuale de la Mall Forum Center. Deci se vor căuta cele mai bune soluții la nivelul Primăriei și al Prefecturii pentru buna funcționare a ambelor servicii pentru că este în interesul nostru al tuturor ca serviciile oferite populației să fie de calitate, iar condițiile în care funcționarii își desfășoară activitatea să fie optime”, a explicat viceprimarul Aurelia Simionică.

Irina CĂLIN

Articolul precedentPermanența din Dărmănești se mută pe Gavril Galinescu
Articolul următorPupături și baftă de Teleorman