reclama autocenter

papagalii fara bilet

Pe tovarășu` den mijloc, ca să nu-i cadă entuziasmu` sub cota indicată de săgeata liberalilor, l-am făcut corespondent că să mai schimbe aeru` și să mai vadă și altecele străine. Și l-am tremis până la Roznov, da` repede s-o luat după mașina junelui prefect, ș-o ajuns la Dămuc. Și ce ne zice. Că cică serbare mare, cu scenă și chiuituri, pupături pă gingii la baza gâtului, dansuri din ghemuit în depărtat, bașca muzikie să ajungă la toată lumea, că tot e superofertă de pleașcă. Și s-o făcut și loc ca să vorbește premarele la poporeni, ca să se aburce șăfii dă partide să-i vază lumea, bașca să mai dea câte o dumă că or să face totu` și mâine o să fie ca rima la floarea de dudău, adică bine. Toată lumea era veselă de mureau caii. Dom` președinte de la cejeu (dom` Culiță, să trăiț aprig și voinic!) o stat la vorbă cu șăfu`de la leberalii cu săgeata fleașcă de entuziasm, de parcă ar fi fost cumetri, dom` Leo premarele de la celălalt municipiu o schimbat zâmbete la scenă cu ceilanți șăfi, de jurai că e numai lapte și miere fără F. Da` să știț` că pe junele prefect navetist zilnic de doo ori pe săptămână nu l-o băgat nime în seamă. I-o dat un scaun să nu zică că-l dor picioarele din spate și în rest, negri ți-s ochii ! Până l-o strigat într-un târziu pă scenă și s-o dus roșu pe ceafă și obraji de jenă că nu i se rășpectă foncția. Acuma, noi credem că era roșu de la soare. Ori de la partid ?

Și ne mai zice rătăcitu` de coleg al nostru, că s-o uitat după junele șăf de la pesedeu de la județ, ca să-i ceară să fie membru cu vechime inclusă (ca să prindă și el ceva) da` nu l-o văzut. Când o vrut să întrebe dă el, se schimba vorba la arbitrii meciului cu Steaua ori la poziția păpușoilor făță de radiațiile gamma. Așa cum o pățit-o junele prifecte, nici junele dă pesedeu n-o fost pomenit deloc, de parcă ar fi fost șăf  la pesedeu din Pătârlagele. Acuma noi trecem peste mirarea că dom` Dorinel o stat numa` lângă șăfu` nostru de la cejeu, chit că nu e prea cușer după ce l-o făcut cu vorbe de scădere prin conferinț` dă presă și ne gândim că mare lucru dacă nu comva pomenitul june o evitat să se vadă la cearcăne cu cei prezenți din motive de divorț dă alianță gheboasă. Ori poate se pupă cu ei în alte părți. O să mai videm.

O curcuță din primărie i-o șoptit lu` colegu nostru (și el fercheș nevoie mare), cum că mare lucru dacă nu comva premăretele de la Dămuc o să se mute la partidu` cu săgeata-n sus, că s-o săturat să aștepte ca fata bătrână mirele pe cal alb cu patru viteze și marșaier, bani de făcut drumuri, podețe și asfaltări la preț de autostradă. Acuma noi cugetăm, că nu degeaba o vinit și șăfu` Dorinel cu alaiu` pă scenă și l-o lăudat din cap până-n picioare pă premare, că știe el că-i trebe niște premari proaspeți, ca să nu-și piardă poziția în regiune și să i se fleșcăie săgeata în jos către gumari, mai cu seamă că se știe păscut de un nene de care am mai pomenit că zice, că are premari pentru două județe dacă fluieră adunarea (adică fonfeuri dă politică sub streașină de nuc). Dă Doamne să plouă cu asfalt!

Articolul precedentElena Udrea visează la Cotroceni
Articolul următorPrimarul Leoreanu vrea școli de corecție