Puiu Mironescu este liber, dar are interzis în Piatra Neamț timp de 5 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPietreanul Dumitru Ioan Mironescu, zis Puiu, a devenit în mod oficial un om liber, pe 17 noiembrie, după ce a executat 10 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat că a montat un dispozitiv exploziv sub mașina rivalului Bogdan Mararu. În timp, el a formulat mai multe cereri de eliberare condiționată și a avut succes abia în urmă cu o lună, pe 17 octombrie, când Judecătoria Vaslui a admis solicitarea. Imediat, procurorii au contestat decizia instanței de fond.

Cauza a ajuns pe rolul Tribunalului Vaslui, iar pe 17 noiembrie magistrații au dat verdict favorabil pentru Mironescu. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui împotriva sentinţei penale nr. 1519/17.10.2023 a Judecătoriei Vaslui, pe care o menține. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Ia act că intimatul condamnat MIRONESCU IOAN DUMITRU a fost asistat de apărător ales. Definitivă. Pronunţată la 17.11.2023”, conform instanței.

Puiu Mironescu a fost încarcerat în februarie 2013 pentru atentatatul cu bombă ce avusese loc în luna anterioară, din fericire acțiunea fiind dejucată de procurorii DIICOT înainte să aibă loc o tragedie. Pietreanul a fost condamnat la 15 ani de închisoare din care a executat deja două treimi. Prin sentință definitivă, lui Mironescu i s-a interzis să intre în Piatra Neamț timp de 5 ani după ce iese din penitenciar (amănunte aici și aici ). (G.S.)

 

Articolul precedentNinsori și vânt în regiunea Nord-Est
Articolul următorComunicat de presă PSD Neamț: ”Colaborare în interesul nemțenilor pentru organizarea Târgului de Crăciun la Piatra Neamț”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.