0:00

Un șanț făcut pentru lucrările de alimentare cu apă la o locuință nouă situată la periferia Iașiului, pe strada E. Hurmuzachi, a devenit o adevărată capcană pentru un pui de căprioară rătăcit din pădure.

Pui de căprioară salvat de pompieri dintr-un șanț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Puiul a căzut în șanțul cu o adâncime de aproximativ 1 metru și nu reușea să mai iasă singur de acolo. Trecătorii au alertat pompierii și un echipaj pentru salvare animale al Detașamentului 1 Iași a ajuns la fața locului cu autospeciala.

Pui de căprioară salvat de pompieri dintr-un șanț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Aceștia au scos puiul de căprioară din șanț și, după o ședință foto mai inedită, l-au eliberat în pădure.

Spre norocul lui, puiul nu s-a rănit în cădere.

Puiul de căprioară, doar de câteva zile, alături de mama sa au părăsit zona împădurită din imediata apropiere și s-au apropiat de case. Șanțul din zonă l-au făcut captiv. Imediat o persoană de bună credință a sunat la 112 și un echipaj de primă intervenție s-a deplasat pentru salvarea micuțului animal. După scoaterea acestuia, pompierii militari au intrat câteva sute de metri în pădure pentru a elibera puiul în habitatul său natural, urmăriți îndeaproape de către mama sa, altfel, ar fi putut muri de foame. Specialiștii ne transmit că puii sănătoşi găsiţi în păduri sau parcuri nu trebuie luaţi de acolo. Nu sunt abandonaţi, de cele mai multe ori mama este doar plecată după hrană”, menționează un comunicat al ISU Iași.

Pui de căprioară salvat de pompieri dintr-un șanț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

A.C.

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „La mulți ani tuturor doamnelor învățătoare şi domnilor învățători!”
Articolul următorImagini terifiante: opt răniți într-un accident la Tașca!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.