0:00

• Social-democrații au prins în programul lor de guvernare diverse măsuri prin care va fi sprijinită agricultura românească

PSD va lupta pentru susținerea produselor românești pe tarabe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMembrii PSD au pus la punct Programul de guvernare care conține principalele elemente prin care vizează susținerea agriculturii românești. Social-democrații au fost dintotdeauna susținători ai acestui domeniu și prin măsurile impuse de fiecare dată când s-au aflat la guvernare au sprijinit fermierii români și vânzarea produselor provenite din munca lor în piețele și târgurile din țară.

„Una dintre principalele griji după preluarea guvernării de către PSD este susținerea și promovarea produselor agro-alimentare românești. Vom reuși să atingem acest obiectiv prin crearea unei platforme care să permită populației să cumpere în primul rând produsele proaspete și de calitate obținute pe plan local, la prețuri rezonabile. De asemenea, ne vom preocupa de promovarea produselor fabricate în România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre.

Un plan care contează pentru PSD este asigurarea apei pentru agricultura românească, ceea ce se va realiza prin extinderea și reabilitarea sistemului de irigații și a celui anti-grindină. O altă măsură vizează asigurarea apei în mod gratuit până la plantă, astfel încât fermele românești să supraviețuiască și să asigure hrana și în anii următori“, a declarat Anton Covasan, candidat al PSD Neamț la Camera Deputaților.

Social-democrații îi vor sprijini pe fermieri să se asocieze pentru a deveni mai puternici în competiția europeană și vor majora subvențiile care li se acordă crescătorilor de animale și celor care cultivă pământul. Astfel, se vor asigura venituri sigure pentru producători și menținerea locurilor de muncă în agricultură.

„Ne dorim și dezvoltarea fermelor și capacităților de procesare din România, creând condiții avantajoase de creditare pentru afacerile din agricultură și promovarea agriculturii ecologice și produselor tradiționale. PSD se va preocupa și de înființarea de noi ferme de reproducție în zootehnie, dar și de retehnologizarea agriculturii românești, prin investiții în utilizarea surselor alternative de energie, precum panourile solare sau stațiile de biogaz. Și pentru că un domeniu nu poate funcționa eficient fără inovații, vom stimula cercetarea în sectoarele zootehnic, vegetal și horticol, concomitent cu îmbunătățirea ecosistemelor acvatice“, a mai spus Anton Covasan.

Articolul precedentO femeie a plecat la cimitir și nu s-a mai întors acasă, polițiștii o caută
Articolul următorPoliția caută 5 bătăuși care au lovit un tânăr cu pumnii și picioarele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.