0:00

* Leonard Vacaru va merge director la Colegiul Danubiana

Vineri seară, Leonard Vacaru și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Roman. Decizia este motivată de faptul că fostul președinte a primit propunerea de a ocupa funcția de director al Colegiului Tehnic “Danubiana”, numirea oficială urmând să vină în aceste zile, iar funcția de președinte ar fi fost incompatibilă cu cea de ocupare a unui post de conducere într-o instituție publică.

“Vineri seară mi-am depus demisia. Vreau să mă axez mai mult pe meseria pe care o am, cea de profesor. Este adevărat că mi s-a propus și o funcție de conducere pentru o instituție de învățământ din Roman, iar funcția de președinte PSD Roman și cea de vicepreședinte la Neamț erau incompatibile. Rămân membru de partid. Nu știu cine va prelua conducerea prin interimat. Se va stabili în Biroul Județean cât de curând”, a declarat Leonard Vacaru.

Profesorul Vacaru a mai deținut, până în 2006, funcția de director al Colegiului “Danubiana”, când a fost schimbat din funcție de inspectorul general de la acea vreme – Dorina Drexler. În acest moment, funcția de director al Colegiului Tehnic “Danubiana” este deținută de un alt membru PSD, profesorul Ilie Boloca, numit pe post în urmă cu aproape trei luni. Din informațiile pe care le deținem, acesta ar urma să fie “transferat” la LPS, ca director adjunct și are o șansă de a ajunge și consilier local, prin demisia depusă de colegul său Eugen Păuleț săptămâna trecută. Asta în condițiile în care Biroul Local nu-l va aproba pe Constantin Holban, el fiind de drept următorul supleant pe listă. Leonard Vacaru a condus organizația PSD Roman din 2011, iar la alegerile locale din 2012 a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului. (C. MATEI)

Articolul precedentPremieră: Comuna Dămuc pleacă din județul Neamț
Articolul următorDefiniții muzicale