După două săptămâni de campanie electorală, cu exact alte două înainte de alegerile parlamentare, filiala Neamț a PSD, prin vocea președintelui Ionel Arsene și a directorului ”electoral” Ioan Munteanu, se declară mulțumită de activitatea politică și priza de care se bucură la publicul din Neamț.

PSD Neamț la mijlocul campaniei electorale: ”Stăm bine, neașteptat de bine!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIonel Arsene a precizat că ”a fost o campanie intensă”, în care social-democrații au prezentat nemțenilor ce vor să facă pentru ei și după 11 decembrie, le-au prezentat programul de guvernare, ”singurul program real, corect și concret pe care l-a prezentat vreun partid”. A fost o campanie ”fără «Go Cioloș!»”, pentru că ”suntem români și iubim România, iar programul nostru este pentru români și România”. ”Stăm bine, neașteptat de bine. Românii au înțeles că guvernarea social-democrată este cea care le poate aduce bunăstare”, a sintetizat Ionel Arsene cele două săptămâni de campanie.

Și Ioan Munteanu s-a declarat ”mulțumit de cum s-a desfășurat campania” până acum. ”În următoarele două săptămâni, vom continua la fel, astfel încât, pe 11 decembrie, să avem mulțumirea numărului de voturi și a numărului de mandate pe care ni le-am propus, care sunt tot 2 de senator și 5 de deputați”.

Pe linia mesajelor electorale, atenția liderilor PSD Neamț s-a concentrat pe legea salarizării, subiect fierbinte în ultima vreme, după ce propunerea PSD, de majorare cu 15% a salariilor în Educație și Sănătate, a fost amenințată de PNL și Guvern cu arbitrajul Curții Constituționale. Ioan Munteanu a acuzat demagogia celor din PNL și din Guvern: ”Ei susțin că Guvernul va promova o lege a salarizării și noi, Parlamentul, s-o aprobăm în 3 zile. Este imposibil, din punct de vedere legislativ s-o votezi! O respinge Curtea Constituțională. Ei au spus că nu sunt de acord cu legea propusă de PSD, pentru că nu s-a respectat principiul răspunderii fiscale. Asta, a lor, ce principii respectă? Este clar că în această propunere de lege pe care vor ei s-o facă se pot ascunde capcane și inechități salariale”.

Tot Ioan Munteanu a fost cel care a ținut ”să amintesc nemțenilor câteva lucruri importante: PSD a scos țara din criza în care a fost lăsată de guvernul Boc, iar azi, oamenii de atunci din PDL, sunt pe lista PNL; PSD a redeschis 20 de spitale, închise de Boc, și a majorat salariile medicilor cu 60% în perioada cât s-a aflat la guvernare; PSD a reîntregit salariile bugetarilor, care au fost tăiate cu 25% de guvernul Boc și a venit și cu majorări; PSD a reîntregit pensiile. Sigur că sunt și multe nerealizări, dar guvernarea PSD a încercat să ducă în clasa de mijloc cât mai mulți români. De aceea, și acum, avem un program de guvernare și suntem pregătiți să îl punem în aplicare încă din prima lună”. (Dana OSTAHIE)

Articolul precedentUn comisar din Neamț combate corupția la nivel național
Articolul următorIonel Arsene și rectificarea de buget: ”O bătaie de joc la adresa românilor!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.