Social-democrații au intrat în comandamentul de campanie, prilej cu care au organizat prima din multele conferințe de presă cu care ”amenință” că vor ține legătura cu alegătorii. Ioan Munteanu, din nou șef de campanie, a anunțat cu acest prilej că PSD Neamț și-a stabilit scopul pentru parlamentarele din 11 decembrie – ”2 senatori și 5-6 deputați” -, mijloacele – ”listele sunt complete din punct de vedere nominal, dar nu a fost definitivată ordinea exactă a candidaților” și metodele – ”afișaj până la campania electorală, că, după aceea, este interzis, apariții în mass-media, miting de susținere la care va participa dl. președinte Liviu Dragnea, stabilirea reprezentanților în secțiile de votare, echipele de campanie pe fiecare organizație locală, serviciu de permanență la sediul organizației județene, în fiecare zi, de la 8 la 19, cu grafic de prezență”.
”Totul trebuie să se desfășoare DOAR în conformitate cu prevederile legale; ne-am fript și nu mai vrem probleme de acest fel”, a subliniat deputatul Ioan Munteanu, adăugând că ”Știm că nu va fi ușor să mobilizăm electoratul să iasă la vot, pentru că interesul oamenilor este mai scăzut la parlamentare decât la alegerile locale, plus că e posibil ca vremea să fie nefavorabilă”.
Socotelile interne le-au arătat celor din PSD Neamț că, dacă la locale a fost prezență de aproximativ 48%, la parlamentare va fi între 31 și 41%. ”PSD Neamț crede și se luptă pentru un guvern PSD, probabil cu ALDE, și un prim-ministru PSD. PSD Neamț s-a angajat la București să obțină 2 senatori și 5-6 deputați”, a precizat Munteanu.
Cine ar fi aceștia? Fără să spună exact cine ce poziție ocupă pe listele pentru 11 decembrie, șeful de campanie a lăsat să se înțeleagă că oferta PSD Neamț pentru alegători îi include pe Ioan Munteanu, Ciprian Șerban, Dan Manoliu, Dan Andrușcă și Oana Bulai (aceștia trei fiind, acum, consilieri județeni), pe Vlad Angheluță (fost prefect, actualmente county-manager), pe inspectorul școlar general Viorel Stan și, desigur, la Senat, pe Emilia Arcan (ca șefă peste doamnele din PSD).
Despre candidatura lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț și, totodată, al filialei PSD, nu s-a spus decât că ”Acum, în acest moment, rămâne valabilă pentru toată lumea regula spusă de dl. Dragnea: cine candidează la Parlament și câștigă, va rămâne în Parlament”.
Am mai reținut din lungul expozeu al social-democraților faptul că ”PSD pierde din faptul că nu mai sunt colegii”, dar că e foarte bine, totuși, că s-a revenit la votul pe liste, fiindcă ”nu se mai respecta democrația” și faptul că ”lucrurile ne obligă să facem echipă”.
Despre relaxarea fiscală și cum și-a propus PSD să crească veniturile poporului dacă și când ajunge la guvernare au vorbit Emilia Arcan, Luminița Vîrlan și Ciprian Șerban, citându-l și preluându-l pe Liviu Dragnea, însă, fiindcă pre-campania PSD începe abia de luni, 17 octombrie, iar campania abia pe 11 noiembrie, cei interesați se pot lămuri pe site-ul PSD.
Dana OSTAHIE
D-le Munteanu, cu respectul pe care vi-l port , nu pot sa nu remarc un portocaliu inca bine impregnat ,la persoana din stanga Dv. [in foto]care a condus pe dreapta ani buni !
Cred ca faceti fata ca locomotiva dar atentie la franar !
Executa directori de scoli, la comanda lui Pinalti! Acum ,sa vezi si sa nu crezi! Oare cum de-au acceptat-o in P.S.D?