pietricica turism

tg cetatea neamtPNL Neamț spune STOP PSD, stop intenției de a subordona cultura nemțeană

Consilierii județeni liberali din Consiliul Județean Neamț se opun pesedizării culturii prin încercarea de transferare forțată a Cetății Neamț, a muzeului memorial Ion Creangă, a casei memoriale Veronica Micle și a Muzeului de Istorie și Etnografie Tg. Neamț din administrarea Complexului Muzeal Județean Neamț către Primăria Tg. Neamț.

În opinia noastră, poziția conducerii Complexului Muzeal e pertinentă; nu există argumente istorice pentru acest transfer, iar capacitatea strict locală nu este suficientă pentru a gestiona cu succes respectivul monument. Mai mult, Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor nu este de acord cu transferul și a precizat acest lucru printr-o hotărâre dată în 19 ianuarie a.c., semnată de președintele Comisiei.

Considerăm că soluția corectă este o colaborare mai strânsă între Complexul Muzeal, Consiliul Județean Neamț și Consiliul Local Tg. Neamț, cu menținerea actualei administrări.

Intenția PSD de a trece peste opiniile specialiștilor poate avea drept efect neglijarea unui important monument istoric. Ambițiile pesediste pot distruge 4 obiective importante din patrimoniul județului, ceea ce ar fi cu adevărat revoltător. Soluțiile de forță, tipic pesediste, fac rău culturii nemțene.

Avertizăm PSD să nu insiste în CJ Neamț cu proiecte de hotărâre care vizează acest transfer. Mesajul consilierilor județeni PNL este clar: PSD, jos mâinile de pe cultura nemțeană!

Cristian Tapalagă

Liderul PNL din Consiliul Județean Neamț