0:00

Bolnavii cu Covid în stare critică din județul Neamț vor putea fi transferați la Spitalul Modular Lețcani. Astăzi, 12 noiembrie, Lucian Micu, managerul interimar și dr. Silviu Verzea directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț au semnat protocolul de colaborare cu conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Documentul stabilește modul în care pacienții vor fi transferați la Lețcani. „Împreună cu medicul Silviu Verzea, am discutat cu profesor doctor Carmen Dorobăț, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, și mă bucur că am putut constata o deschidere totală din partea coordonatorilor de la Iași a activității ce ține de îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus. În condițiile în care numărul pacienților care necesită asistență este din ce în ce mai mare, trebuie să găsim soluții din timp pentru a ne asigura că toți cei care vor fi în nevoie vor primi îngrijirile necesare. Spitalul de la Lețcani, construit cu fonduri importante ce au venit și din partea județului Neamț, reprezintă «o gură de oxigen» semnificativă pentru situația actuală. Sperăm să nu fie nevoie, dar, dacă va fi – este bine să știm că există toată deschiderea ca pacienții din Neamț în stare critică să fie preluați de echipa medicală din Iași. Scopul tuturor este acela de a găsi soluții pentru ca fiecare pacient să primească îngrijirile și toate șansele pentru a se face bine”, a declarat Lucian Micu, managerul interimar al SJU Piatra Neamț.

Colaborarea parafată vine într-un moment când numărul bolnavilor cu Covid este tot mai mare, la fel și al pacienților critici, motiv pentru care secția ATI Piatra-Neamț se extinde.

C.I.

Articolul precedent204 cazuri noi cu Covid în Neamț, din 10.142 cazuri noi în țară. Incidența în localitățile nemțene
Articolul următorMinorul care a furat două camioane în aceeași zi, a fost arestat