Sebastian-Florinel Necoară, din Târgu Frumos, adolescentul în vârstă de 16 ani, care a furat două camioane, în aceeași zi, din curtea unei societăți comerciale din Tupilați, a fost arestat preventiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Necoară Sebastian Florinel , cercetat în cadrul dosarului nr. 620/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, în formă continuată (două acte materiale) şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere, ambele în concurs real şi în stare de minoritate, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12.11.2020 şi până la data de 11.12.2020, inclusiv”, a decis Judecătoria Piatra-Neamț.

Furtul a fost comis în ziua de 26 octoimbrie, când adolescentul a intrat în curtea firmei, apoi într-un birou de unde a furat cheile de rezervă ale celor două autoutilitare.

Ulterior, minorul s-ar fi deplasat în locul unde erau parcate vehiculele și ar fi sustras o autoutilitară cu care ar fi părăsit locul faptei. În cursul aceleiași zile, acesta ar fi revenit la sediul societății de unde ar fi sustras cel de-al doilea vehicul. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, una dintre autoutilitare a fost găsită abandonată în extravilanul satului Davideni, iar cea de-a doua a fost depistată în localitatea Strunga din județul Iași. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost recuperat integral de polițiști, cele două vehicule fiind restituite persoanei vătămate”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

C.M.

 

Articolul precedentProtocol pentru transferul pacienților Covid la Spitalul Modular Lețcani
Articolul următorSănătatea nemțenilor este prioritatea PNL