0:00

Taximetriştii pietreni vor să protesteze vineri (16 martie) la prânz, nemulţumiţi fiind de tariful per kilometru de 2,5 lei, stabilit în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Piatra Neamţ. Deşi au cerut autorizaţie de la Primărie, aceştia nu au primit nici un răspuns. Comisia care avizează adunările publice aşteaptă aviz de la Poliţia Rutieră, având în vedere faptul că în aproximativ 250 de taximetre ar urma să circule în coloană prin tot oraşul pornind din dreptul Colegiului „Cartianu”, începând cu ora 13:30.

Protestul taximetriştilor stopat până la obţinerea avizului de la Poliţia Rutieră, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Am avut astăzi analiza comisiei din cadrul Primăriei Piatra Neamţ în care au spus că dumnealor ar fi de acord dacă Poliţia Rutieră dă aviz. Noi nu cerem aviz, legea nu spune aşa ceva. Noi am informat Poliţia Rutieră, am depus documentul şi aşteptăm răspuns în 48 de ore aşa cum spune legea. Dacă nu… se poate şi spontan, spontanul este la modă. Dar mâine am solicitat convocarea Comisiei de Dialog Social la Prefectură unde am invitat atât primăria, cât şi Poliţia Municipiului şi Poliţia Locală, factorii cu care noi avem probleme de rezolvat, şi dacă se va stabili un calendar clar în care ni se vor rezolva problemele, respectiv tariful maximal, staţii etc., putem să şi renunţăm”, a precizat Ioan Alăzăroaiei, lider al taximetriştilor pietreni.

De cealaltă parte reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ îndeamnă la dialog şi spun că nu au nicio problemă cu protestul taximetriştilor atât timp cât Poliţia Rutieră îşi dă avizul pentru că defilarea a 250 de autoturisme în mjlocul zilei, prin tot oraşul, ar da total peste cap traficul şi aşa aglomerat.

Protestul taximetriştilor stopat până la obţinerea avizului de la Poliţia Rutieră, ZCH NEWS - sursa ta de informații„S-a întrunit comisia pentru adunări publice, am avut trei solicitări printre care şi taximetriştii care vor să-şi manifeste protestul faţă de hotărârea Consiliului Local prin care li s-a aprobat maximul pe kilometru de 2,5 lei nu 3,7 lei aşa cum au solicitat dumnealor. Am cerut şi avizul Poliţiei rutiere. Dumnealor au fost cam nemulţumiţi că li s-a solicitat acest lucru pentru că invocau că legea nu cere neapărat acest lucru. Ori acesta este rolul comisiei, să se întâlnească şi să stabilească nişte lucruri pentru buna desfăşurare a protestului, deci să poată fi protejaţi şi cei care protestează şi ceilalţi. Nu este prima dată când comisia solicită acest lucru. Dumnealor au solicitat pentru vineri la prânz când se poate obstrucţiona circulaţia, de aceea dorim şi punctul de vedere al Poliţiei Rutiere”, a declarat Luminiţa Vârlan, viceprimar şi preşedinte al comisiei din cadrul Primăriei Piatra Neamţ care aprobă adunările publice.

Consilierii locali au respins creşterea tarifului maximal per kilometru de la 2,2 lei la 3,7 lei în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Piatra Neamţ. (E.C.)

Articolul precedentBărbat ”cules” din șanț de pompieri, după ce s-a rătăcit
Articolul următorTrotinetele Micro – o investiţie care nu te va dezamăgi!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.