0:00

Valul de proteste din instituțiile de stat continuă și în județul Neamț. După ce angajații de la Casa de Asigurări de Sănătate au reușit să obțină majorări salariale în urma protestelor declanșate la începutul lunii noiembrie, modelul lor a fost urmat, ieri, 15 noiembrie și de cei de la Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Sindicaliștii din DSP au organizat un protest spontan în fața instituției, principala doleanță fiind mărirea salariilor. „Nu vrem pensii speciale / Vrem salarii normale!”, „Vrem respect, nu cedăm!” sau „Dorim să ne fie apreciată munca”, au fost mesajele transmise de angajați (video și amănunte aici).

Protestele la instituțiile de stat din Neamț continuă. Angajații DSP și CJP cer majorări salariale, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Astăzi, 16 noiembrie, a venit rândul angajaților de la Casa Județeană de Pensii Neamț să își exprime nemulțumirile. Ei au ieșit cu pancarte în fața instituției, cea mai importantă cerință a protestatarilor ținând tot de majorarea salariilor (mai multe detalii aici).

Protestele la instituțiile de stat din Neamț continuă. Angajații DSP și CJP cer majorări salariale, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La toate aceste mișcări de protest se adaugă și miting-ul farmaciștilor care a avut loc la București miercuri, 15 noiembrie, la care au participat și reprezentanți din Neamț (detalii aici).

Rămâne de văzut care va fi reacția autorităților pentru se pare că în acest moment a fost deschisă cutia Pandorei. În condițiile în care deficitul bugetar este deja peste estimări și s-au luat măsuri pentru limitarea cheltuielilor în acest sfârșit de an, soluția pentru rezolvarea acestor crize nu pare a fi una ușoară.

Z.C.

Articolul precedentA fost găsit fostul fotbalist Lucian Burdujan
Articolul următorTrafic de influență la DGASPC: un funcționar a fost arestat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.