0:00

ACTUALIZARE Proteste la Penitenciarul Iaşi! Avocatul Poporului s-a autosesizat!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la recentele incidente de la Penitenciarul Iași, unde mai mulți deținuți au incediat, în această dimineață, o celulă și au urcat pe acoperiș pentru a protesta față de condițiile de detenție.

„Ancheta este realizată de către reprezentanții Domeniului pentru prevenirea torturii – Centrul Zonal Bacău și ai Biroului Teritorial Iași al Avocatului Poporului. Totodată, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea face un apel la deținuții aflați în Penitenciarul Iași să înceteze protestele și să poarte un dialog normal și legal cu reprezentanții autorităților”, a declarat Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt.

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Marți, 12 iulie, în jurul orei 9:00, o parte dintre deținuții Penitenciarului Iaşi au continuat protestele începute cu o seară înainte, se precizează într-un comunicat de presă al conducerii instituţiei.

„Aflați la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimându-și verbal  nemulțumiri legate de condițiile de detenție și conducerea unității. Ulterior, a fost incendiată o cameră de detenție, iar angajații au intervenit imediat pentru evacuarea deținuților cazați la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secții”, se precizează în comunicatul citat.

Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative și pentru restabilirea ordinii, personalul de serviciu a acționat și a intervenit gradual, în funcție de comportamentul manifestat de deținuți, cu respectarea tuturor prevederilor legale. A fost alarmat întregul personal, iar la această oră se continuă discuțiile cu deținuții.

„În conformitate cu prevederile legale și cu protocoalele de colaborare încheiate, a fost solicitat sprijinul structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași. În funcție de evoluția evenimentului, vom reveni cu noi informații”, a declarat comisar șef de penitenciare Marius Vulpe, directorul Penitenciarului Iași. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDupă nopţi la coadă la Paşapoarte, protest în fața Prefecturii Neamț!
Articolul următorBACALAUREAT 2016 – primele rezultate! * Elevi promovaţi cu media 10!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.