0:00

Știre actualizată. Protestatarul Cristian Dide reținut după ce ar fi trimis pachete cu cannabis la DIICOT Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘtire actualizată: Cristian Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Știre inițială: Cristian Dide, care a devenit un personaj foarte cunoscut prin organizarea de proteste împotriva regimului condus de Liviu Dragnea, a fost reținut de DIICOT pentru 24 de ore, fiind suspectat de trafic de droguri. El este acuzat că a cumpărat cannabis din țară și din străinătate, pe care apoi l-ar fi trimis la sediul DIICOT.

La data de 22.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Călărași și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

Știre actualizată. Protestatarul Cristian Dide reținut după ce ar fi trimis pachete cu cannabis la DIICOT Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cauză s-a reținut faptul că, o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, vor fi conduse, în vedere audierii, un număr de 3 persoane”, se menționează în comunicatul DIICOT.

Știre actualizată. Protestatarul Cristian Dide reținut după ce ar fi trimis pachete cu cannabis la DIICOT Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvocatul lui Dide, citat de news.ro, susține că ancheta în acest caz a început chiar la sesizarea activistului la începutul anului. El s-ar fi autodenunțat cu scopul de a dovedi cât de ușor se pot achiziționa droguri în mediul online.

După acel autodenunţ în care a informat DIICOT-ul că achiziţionează produse cu conţinut de THC; mai departe, după ce el a achiziţionat aceste produse, el le-a şi trimis DIICOT, la mai multe structuri din ţară şi le-a solicitat să efectueze acte de urmărire penală. Acţiunea lui este o acţiune de protest, în mod evident”, a transmis avocatul lui Cristian Dide.

ZCH

Sursă foto: Facebook / Cristian Dide

Articolul precedentCe ar trebui să știi despre tăierea cu laser?
Articolul următorCel puțin 100 de oameni își testează zilnic anticorpii COVID-19 la Policlinica Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.