hidrocentrala piatra neamtÎn curtea Hidroelectrica SA și, mai ales, a societății legate ombilical de ea, SSH Hidroserv SA lucrurile nu par să meargă foarte bine, cel puțin prin prisma relațiile patronat- sindicate. La redacție a sosit un e-mail, care ne prezintă situația la filiala Hidroserv Piatra Neamț, în condițiile în care salariați de aici s-au solidarizat cu colegii lor de la Filiala Râmnicu Vâlcea. Mail-ul este trimis de la adresadaniel.bejan.sindicat@gmail.com, personaj care a fost angajat la societate, dar despre care nu se știe exact acum în ce calitate trimite asemenea comunicate. Vă prezentăm integral comunicatul, deoarece relevă o stare de lucruri într-un domeniu în care scandalul este la el acasă.

COMUNICAT DE PRESĂ

Salariații din cadrul Sucursalei Râmnicu Vâlcea a SSH Hidroserv au apelat în aceste zile la o formă inedită de protest pentru a atrage atenția asupra modului, în total dezinteres față de legislație, în care este așa zis “manageriată” SSH Hidroserv SA.

Aceștia au solicitat începând cu data de 23.07.2015 să li se acorde sarcini de serviciu cu respectarea în totalitate a legislației în domeniul muncii și a securității muncii în mod deosebit. Ei au indicat ca fiind o prima și obligatorie soluție, semnarea Contractului Colectiv de Munca negociat, conform Proceselor Verbale existente și asumate de ambele părți, contract pe care Directorul General Radu Silaghi, omul implantat de Remus Borza în SSH Hidroserv, refuză să-l semneze.

Pentru că, în loc să se încerce o rezolvare a solicitărilor legale ale salariaților, Conducerea Executivă a societații a înțeles să amenințe și să șantajeze salariații, 40 dintre aceștia au ales să apeleze la o formă extrema de protest, declarând greva foamei la locul de muncă.

În semn de solidaritate cu colegii noștri din Filiala Râmnicu Vâlcea, salariați din cadrul Sucursalei “Bistrița” Piatra Neamț, membri ai Filialei “Bistrița” a Sindicatului Porțile de Fier, au ales să protesteze sub forma unei greve japoneze, prin purtarea pe braț a unei banderole albe. Menționam că ne raliem solicitărilor colegilor noștri, solicitând Conducerii SSH Hidroserv SA intrarea imediată în legalitate, semnarea Contractului Colectiv de Munca așa cum a fost deja negociat, asigurându-se condiții de muncă adecvate activității desfașurate, de protecție socială, de securitate și sănatate în muncă, de respectare a demnității și conștiintei salariatilor, precum și de respectare a timpului legal de lucru și de odihnă fără nicio discriminare.

baraj bicaz noapteaDe asemenea solicităm Consiliului de Administrație al SSH Hidroserv S.A. și Conducerii Hidroelectrica S.A. să renunțe la planul de a pune pe butuci societatea, sub “atenta” supraveghere a lui Remus Borza și a omului său de casă, Directorul General al SSH Hidroserv S.A. Radu Silaghi, și cu concursul nemijlocit al directorilor de sucursale, pentru satisfacere interesele lor personale și împotriva intereselor societății și a angajaților săi.

Reducerea radicală a lucrărilor de mentenanță, a verificărilor echipamentelor, a aparatelor de masură și control și a utilajelor din dotarea SC Hidroelectrica S.A. , lucrări executate în proporție covârșitoare de angajații SSH Hidroserv S.A., pune în pericol funcționarea și securitatea hidrocentralelor și indirect securitatea și independența energetică a României constituind astfel un atac la adresa Statului Român,

În cazul în care solicitările noastre nu vor fi luate în considerare, vom continua să sesizăm instituțiile Statului Român și vom apela la toate metodele legale de protest pentru ca interesele noastre de angajați la SSH Hidroserv S.A. și totodată de cetățeni ROMÂNI să fie respectate.

Filiala Bistrita a Sindicatului Porțile de Fier

Despre protestul de la Râmnicu Vâlcea, mai multe lucruri aici, aici și aici.

Articolul precedentFESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CEAHLĂUL 2015: Ansamblul folcloric Mara al Casei de Cultură Sighetu Marmaţiei (Maramureş)
Articolul următorJandarmii fac exerciţiu la baraj
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.