baraj bicaz ziuaMarți, 4 august a.c., începând cu orele 12.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț va desfășura un exercițiu intern cu forțe și mijloace în teren, cu tema “Intervenția în sprijinul unui transport special atacat, pe Barajul Bicaz al lacului Izvorul Muntelui”.

La această activitate de antrenament vor participa peste 120 de cadre din Ministerul Afacerilor Interne, ofițeri, subofițeri, agenți, instructori militari dar și medici și asistenți.

Alături de jandarmii nemțeni vor fi prezenți și lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava, Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, luptători de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române, personal din cadrul Inspectoratul General de Aviație și instructori montani din Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

Exercițiul este înscris în centralizatorul cu activitățile de pregătire în domeniul ordinii publice și situațiilor de urgență organizate de structurile M.A.I. în anul 2015 și are drept scop antrenarea personalului pentru executarea întrunită a operațiunilor de intervenție și identificarea celor mai bune practici pentru creșterea gradului de performanță a misiunilor.

Jandarmeria Română își propune ca prin derularea unor astfel de activități și prin îmbunătățirea cadrului de cooperare cu celelalte instituții abilitate de la nivel central și local, să contribuie la realizarea unui model integrat de intervenție, menit să contribuie semnificativ la gestionarea eficientă a situațiilor de criză din domeniul ordinii și siguranței publice.

În zilele de 3 și 4 august a.c., între orele 12.00-13.00, circulația pe DN 15, în zona Barajului Izvorul Muntelui, va fi întreruptă temporar.

În acest sens, recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să respecte cu strictețe semnificațiile indicatoarelor de presemnalizare amplasate pe tronsonul de drum blocat, precum și indicațiile echipajelor de poliție rutieră.

De asemenea, turiștii care se vor afla temporar în zonă, sunt rugați să respecte indicațiile patrulelor de jandarmi, în ceea ce privește accesul pietonal pe Barajul Bicaz.

Compartiment informare și relații publice

Articolul precedentProtest sindical la Hidroserv Piatra Neamț?
Articolul următorFESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CEAHLĂUL 2015: Ansamblul CERVONA KALENA (Ucraina)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.