0:00

Actualizare: Punctul de vedere al AJFP Neamț:

„În data de 12.01.2017, în faţa sediului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ s-a desfăşurat o acţiune de protest a unei persoane care, prin mesajele denigratoare înscrise pe panourile expuse în faţa sediului şi-a exprimat o atitudine ostilă faţă de funcţionarii instituţiei şi conducerea acesteia.

S-a constatat faptul că persoana respectivă protesteaza in numele unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, având ca obiect de activitate protecţie şi gardă .

Luând la cunoştinţă despre această acţiune, d-na Rodica Delia Negură, în calitate de şef  al AJFP Neamţ, s-a deplasat imediat în perimetrul de protest al respectivei persoane, intenţionând să comunice cu aceasta, pentru a afla motivul acţiunii, invitându-l totodată la dialog în incinta institutiei. Persoana protestatară a refuzat în mod categoric  invitaţia la dialog, susţinând că şeful instituţiei nu are dreptul de a fi prezent în perimetrul de protest. Totodată, a afirmat că la ora 13,00 va fi prezent în incinta instituţiei pentru o discuţie cu reprezentanţii acesteia, însă până la ora 16,00  nu a dat curs acestei intenţii.

Cunoscând situaţia fiscală a societăţii in numele careia se desfasoara actiunea de protest,  se presupune că motivaţia acestuia este starea în care se află la această dată persoana juridică respectivă, generată de pierderea valabilităţii unei eşalonări la plată a obligaţiilor fiscale restante, urmare a neîncadrarii în  condiţiile în care aceasta a fost acordată.

Mentionăm că, anterior demarării acţiunii de protest, organul fiscal a comunicat în mod repetat, reprezentantului legal al societăţii , în mod direct, la sediul instituţiei precum şi telefonic, că are posibilitatea de a solicita o nouă eşalonare la plată a obligaţiilor fiscale în condiţiile Legii nr.227/2015 privind Codul de procedură fiscală. Până la data protestului, administratorul societăţii nu a efectuat nici un demers în acest sens”.

*********

Știre inițială: Administrația Județenă a Finanțelor Publice Neamț se confruntă cu un protest inedit. Flancat de două panouri mari, Mihai Ovidiu Beleuț, directorul  firmei de pază „E Guard” din Piatra Neamț este nemulțumit de unele decizii ale instituției amintite, pe care le consideră abuzive și care l-au adus aproape în pragul falimentului.

”Din 2013, am fost îndatorați, printr-o decizie de calcul accesorii, cu suma de un miliard și aproape două sute de milioane. Ne-am prezentat la autoritatea fiscală, și eu, și soția, care este economist în firmă, le-am comunicat că este o greșeală de interpretare a legii și că le suntem datori doar cu 1.027 de lei. Nu am fost ascultați. A fost cea mai mare umilință a mea, pe care am trăit-o în 48 de ani de viață. Nicăieri nu am fost agresat verbal, vizual și umilit cu vorbe de dispreț ca în această instituție a statului român. Aceasta este ultima formă socială legală de protest. Sper că, prin această atitudine a mea, statul să reacționeze la ceea ce se întâmplă cu cetățeanul român contribuabil, pentru că de mizerii, răutăți și abuzuri ne-am săturat. Vreau să-i aduc lângă mine pe toți cei care care au suferit acte de abuz asemănătoare. Ne-am judecat până în noiembrie 2015 și am fost cu dările la zi. În momentul în care hotărârea de fond a stabilit că nu aveam de plătit decât 1.027 de lei, ne-am trezit în situația în care ni s-a propus să ni se ia banii din plățile curente la bugetul de stat și să pierdem eșalonarea”.

Delia Negură, șefa administrației fiscale nemțene, i-a propus lui Mihai Ovidiu Beleuț să intre la discuții în sediul instituției, dar acesta a refuzat. Ea a promis că va oferi un punct de vedere după ce se va lămuri ce vrea exact protestatarul. (Ana MOISE)

Articolul precedentCantonament la Sovata pentru CSM Ceahlăul Piatra Neamţ
Articolul următorChemare de peste Prut: ”Îl invit pe Traian Băsescu să stea la mine acasă”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.