0:00

Chemare de peste Prut: ”Îl invit pe Traian Băsescu să stea la mine acasă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNicolae Andronic a fost și este unul dintre cei mai importanți și influenți oameni politici din Republica Moldova. Fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova (1990-1998), vicepreședinte al Parlamentului în 1994, viceprim-ministru în guvernul Ion Ciubuc, în 1998, prim-viceprim-ministru în guvernul Sturza (1999-2000), actualmente avocat, cu activitate în Republica Moldova, România și Franța, Nicolae Andronic a acordat un interviu în exclusivitate ziarului Mesagerul de Neamț, la finalul căruia i-a lansat o chemare fostului președinte al României, Traian Băsescu, actualmente senator.

Nicolae Andronic a vorbit despre unirea României cu Moldova: ”Ca politician, cred că acest curent unionist este folosit de 25 de ani în interesul unora care se văd fie în Parlament, fie cu decoraţii din partea statului român. Vreau să cred că actuala campanie electorală cu iz unionist a lui Traian Băsescu este mult mai inteligentă. În calitate de cetăţean, îl invit pe fostul preşedinte să stea la mine, atunci când se va afla la Chişinău, pentru că el a declarat că este în căutarea unei case, pe care să o aibă când trece Prutul. Şi, dacă ne vom înţelege într-o casă, ne vom putea înţelege şi într-o ţară”.

Mai multe despre viziunea lui Nicolae Andronic asupra politicii de pe cele două maluri ale Prutului puteți găsi în Mesagerul de Neamț.

 

Articolul precedentACTUALIZARE Protest împotriva Finanțelor Publice la Piatra Neamț
Articolul următorCriminal la 18 ani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.