0:00

Protest de tip „facebook” la Spitalul din Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În curtea Spitalului Bicaz, ieri, în jurul orei 10, aproximativ 25 de bicăjeni s-au adunat pentru a protesta împotriva măsurii luate prin tăierea fondurilor necesare funcționării unității spitalicești. Decizia a fost pusă în aplicare începând cu data de 1 aprilie 2011. Primarul orașului  spune că a aflat întâmplător despre protest și s-a oprit să dicute cu protestatarii. „Au fost aproximativ 25 de oameni care au pichetat în fața Spitalului din Bicaz. Printre protestatari s-au aflat și foști angajați de la unitatea medicală. Am înțeles că protestul a fost inițiat pe «facebook» de un tânăr din Bicaz. A fost și televiziunea Antena 3. Eu am trecut întâmplător pe-acolo, pentru a vedea condițiile noului centru de permanență pe care-l vom deschide. M-am oprit și am vorbit cu ei așa cum vorbesc cu toată lumea având deschiderea de a discuta despre acest subiect cu oricine. Îmi doresc ca acest protest să nu aibă nicio implicare politică și să exprime dorința sinceră a celor care doresc deschiderea spitalului”, a spus Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz.

Profilul tânărului din Bicaz, care se pare că a inițiat protestul, se potrivește foarte bine cu cel al lui Victor Matei care are un cont de facebook sub numele „Teposu Tep”. Acesta a distribuit către cel puțin 100 de conturi facebook mesajul „Cine dorește să participe la un interviu pe acest subiect cu cei de la ANTENA 3 sunt așteptați în curtea spitalului vineri 20/09/2013 ora 9,30”. Tot aceeași persoană precizează într-un comentariu faptul că „nu vine badea ci o jurnalistă și un cameraman pentru a face cunoscută problema bicăjenilor și a celor din zonele limitrofe vizavi de această problema. Aș vrea ca acest vis să se și materializeze.”

Bicăjeanul Victor Matei mai are publicate pe contul său de facebook câteva documente prin care se arată că acesta a făcut un memoriu pe care l-a adresat Primului Ministru prin care a solicitat precizări referitoare la Spitalul Orășenesc Bicaz. Victor Matei a primit și un răspuns din partea Ministerului Sănătății. Cu ocazia vizitei în Piatra Neamț, Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătății, a declarat că nu promite nimic în legătură cu Spitalul Bicaz, deoarece, în momentul de față, se lucrează la o reorganizare a numărului de paturi alocate spitalelor. Data avansată de ministru pentru soluționarea reorganizării este de două luni. (M. TEODOROF)

Articolul precedentConselieri ca noi n-are nimeni!
Articolul următorCutia milei din bugetul local Târgu Neamț?